Zakup tokarki na ebay
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 11
Zakup tokarki na ebay
Ponieważ nie mam możliwości zakupu wychwalanego Nutoola (brak w lublinie sklepu LM)
postanowiłem kupić tokarkę na niemieckim ebayu. Nie znam niemieckiego i obawiam
się przekrętu ,na moje pytania po Polsku nie odpowiadają lub odpowiadają że nie znają polskiego . Płatność jest przelewem. Może ktoś bardziej doświadczony poradzi coś na ten temat .Ceny są zachęcające od 2700 do 2900pln plus wysyłka.Tokarki są klasy nutool 550.
Jeśli możecie poradżcie jak się nie nadziać na minę? Amoże ktoś ma jakieś doświadczenia
z takiego zakupu dobre lub złe? Dziękuję za ew. rady i pozdrawiam miłośników tokarki i toczenia. Często i dużo czytam to forum i uważam że jest b.interesujące.
postanowiłem kupić tokarkę na niemieckim ebayu. Nie znam niemieckiego i obawiam
się przekrętu ,na moje pytania po Polsku nie odpowiadają lub odpowiadają że nie znają polskiego . Płatność jest przelewem. Może ktoś bardziej doświadczony poradzi coś na ten temat .Ceny są zachęcające od 2700 do 2900pln plus wysyłka.Tokarki są klasy nutool 550.
Jeśli możecie poradżcie jak się nie nadziać na minę? Amoże ktoś ma jakieś doświadczenia
z takiego zakupu dobre lub złe? Dziękuję za ew. rady i pozdrawiam miłośników tokarki i toczenia. Często i dużo czytam to forum i uważam że jest b.interesujące.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
po pierwsze popatrz ile ma dany sprzedawca punktow pozytywnych. Im wiecej tym spokojniejsza glowa. Jak ma duzo negatywow odrazu sobie odpusc zakup od takiego sprzedawcy. Najlepiej jak znajdziesz sprzedawce ze statusem super sprzedawcy. Wtedy to juz zupelnie masz spokojna glowe ze tokarka zostanie do ciebie wyslana.
No i nastepna rzecz to zakup w systemie pay-pal ( przy aukcji w tytule bedzie taka literka "P") to dodatkowa gwarancja ze kasa bedzie dobrze wydana:)
Kupowalem na ebay nie raz i nie mialem przypaku oszustwa.
Pozdrawiam
No i nastepna rzecz to zakup w systemie pay-pal ( przy aukcji w tytule bedzie taka literka "P") to dodatkowa gwarancja ze kasa bedzie dobrze wydana:)
Kupowalem na ebay nie raz i nie mialem przypaku oszustwa.
Pozdrawiam
Nauczycielem wszystkiego jest praktyka.
www.galerianastrojow.pl
www.galerianastrojow.pl
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
tak dokładnie patrząc na mapkę widze ze do LM masz kawałek ale może skoro z zagranicy to taki kłopot to poprostu przyczepka na samochód i jazda kilka godzin i masz maszyne którą w sklepie dotkniesz włączysz sprawdzisz .. ..
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk)
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos

Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 11
zakup tokarki na ebay
Chyba namoczyłem. Wylicytowałem na ebay "kup teraz" tokarkę klasy Nutool za 749euro i wtedy okazało się że sprzedawca określił koszty wysyłki na 1000euro , wcześniej na pytania o koszt wysyłki nie było odpowiedzi. Doradzcie jak się z tego wyplątać bowiem razem koszt zakupu wyniósł 1749euro. Na terenie Niemiec koszty wysyłki wynoszą ok 50euro czemu do nas tak drogo?
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
scirka5
a. Zaproponuj aby oplatę za przesylkę placil odbiorca. Wysylasz mu kasę tylko za towar za transport placisz przy doręczeniu.
b. Sprawdż jakie są realne koszty trasportu . Na stronach np DHL itp można dokladnie wyliczyć należność , ALZ ma rację że musieli się walnąć o zero. Zapytaj jaka firma będzie przwożnikiem.
c. Możesz jechać osobiście odebrać fant.
Trzeba pisać po niemiecku , wtedy nie będzie problemów. Wielu kolegów z forum pomoże w tlumaczeniu.
Tak realnie to za 1000 euro można przeslać z Niemiec 3 samochody.
a. Zaproponuj aby oplatę za przesylkę placil odbiorca. Wysylasz mu kasę tylko za towar za transport placisz przy doręczeniu.
b. Sprawdż jakie są realne koszty trasportu . Na stronach np DHL itp można dokladnie wyliczyć należność , ALZ ma rację że musieli się walnąć o zero. Zapytaj jaka firma będzie przwożnikiem.
c. Możesz jechać osobiście odebrać fant.
Trzeba pisać po niemiecku , wtedy nie będzie problemów. Wielu kolegów z forum pomoże w tlumaczeniu.
Tak realnie to za 1000 euro można przeslać z Niemiec 3 samochody.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 8
- Kontakt:
Re: zakup tokarki na ebay
Napisz co załatwiłeś bo aż mnie kręci z ciekawościscirka5 pisze:Chyba namoczyłem. Wylicytowałem na ebay "kup teraz" tokarkę klasy Nutool za 749euro i wtedy okazało się że sprzedawca określił koszty wysyłki na 1000euro , wcześniej na pytania o koszt wysyłki nie było odpowiedzi. Doradzcie jak się z tego wyplątać bowiem razem koszt zakupu wyniósł 1749euro. Na terenie Niemiec koszty wysyłki wynoszą ok 50euro czemu do nas tak drogo?