Panowie
A co sadzicie o tym sprzecie. Nie stac mnie narazie na cnc, ale ta konwencja wyglada solidnie. Ma rowniez sluszna mase...
http://www.allegro.pl/item298382008_waf ... kosc_.html
Bede wdzieczny za wszelkie rady
Pozdro
WAFO jeszcze raz - tokarka konwencjonala
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Jeżeli miałbym się wypowiedziec to wolał bym kase wydać na jakąś starszą bułgarke albo np polskiego TUJa. Kiedyś pracowalem na podobnej tokarce tylko że mniejszej jak się zabrałem za naprawę suportu to się okazało że nie ma w nim ani jednego łożyska ani panewki poprostu wałki pracowały w żeliwnym korpusie suportu. Prawda jest taka że po chińskim sprzęcie nie ma czego oczekiwać
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Kontakt:
stal-com pisze:Jeżeli miałbym się wypowiedziec to wolał bym kase wydać na jakąś starszą bułgarke albo np polskiego TUJa. Kiedyś pracowalem na podobnej tokarce tylko że mniejszej jak się zabrałem za naprawę suportu to się okazało że nie ma w nim ani jednego łożyska ani panewki poprostu wałki pracowały w żeliwnym korpusie suportu. Prawda jest taka że po chińskim sprzęcie nie ma czego oczekiwać
heh, mozna zatem powiedziec, ze sprzet jest idealny do samodzielnego "tuningu". cos w sam raz dla wszelkiej masci majsterkowiczow, tudziez innych zlotych/lewych raczek ; )
-mamo, czy jestem Twoją małą księżniczką?
-nie, nie jesteś synu
-nie, nie jesteś synu
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Pracuje na podobnej tokarce . Ma ona kilka może i drobnych ale bardzo denerwujących wad jak Np. podziałka która ma 17 mm na jeden obrót(liczba pierwsza gratuluje chińczykom poczucia humoru
) , konik który jest ukształtowany tak iż nie ma szans pomanipulować przy nim sankami narzędziowymi. No i jeszcze kilka innych ale dość już wymieniania. A co do tej konkretnej tokarki to jeżeli nie jesteś leworęczny to będziesz miał problem! Nie oszukujmy się za 20 tyś cuduw nie dostaniesz.

-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Chińczyk daj sobie spokój z tą maszyną. Totalna porażka!!!czort pisze:Pracuje na podobnej tokarce . Ma ona kilka może i drobnych ale bardzo denerwujących wad jak Np. podziałka która ma 17 mm na jeden obrót(liczba pierwsza gratuluje chińczykom poczucia humoru) , konik który jest ukształtowany tak iż nie ma szans pomanipulować przy nim sankami narzędziowymi. No i jeszcze kilka innych ale dość już wymieniania. A co do tej konkretnej tokarki to jeżeli nie jesteś leworęczny to będziesz miał problem! Nie oszukujmy się za 20 tyś cuduw nie dostaniesz.