Grafika iTNC 530 Symulator Heidenhain
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Grafika iTNC 530 Symulator Heidenhain
Witam !
Mam pytanie odnosnie grafiki w symulatorze iTNC 530.
Otóż jak wiekszosc wie demo wersja ma ograniczenia do 100 linii.
Da sie to obejsc np. wywołując PGM CALL i przyporzadkowując nastepny program.
Jak zrobic aby grafika była pokazywana w "całosci" a nie operacjami.
Przykładowo w programie "1" robie jakis gabaryt i na grafice mi go wyswietla , poprzez PGM CALL wywołuje program "2" i tam mam np...wiercenie otworów które też grafika pokazuje ale już bez gabarytu a chciałbym aby graficznie przedstawic cały program.
Mam nadzieje że koledzy zrozumieli o co mi chodzi...
Jest wogóle opcja żeby symulator pokazał całą grafike stosując przeskok z programu do programu w przypadku powyżej 100 linii...??...a może jest jakas inna opcja??
Pozdro i czekam na odpowiedz...
Mam pytanie odnosnie grafiki w symulatorze iTNC 530.
Otóż jak wiekszosc wie demo wersja ma ograniczenia do 100 linii.
Da sie to obejsc np. wywołując PGM CALL i przyporzadkowując nastepny program.
Jak zrobic aby grafika była pokazywana w "całosci" a nie operacjami.
Przykładowo w programie "1" robie jakis gabaryt i na grafice mi go wyswietla , poprzez PGM CALL wywołuje program "2" i tam mam np...wiercenie otworów które też grafika pokazuje ale już bez gabarytu a chciałbym aby graficznie przedstawic cały program.
Mam nadzieje że koledzy zrozumieli o co mi chodzi...
Jest wogóle opcja żeby symulator pokazał całą grafike stosując przeskok z programu do programu w przypadku powyżej 100 linii...??...a może jest jakas inna opcja??
Pozdro i czekam na odpowiedz...
Tagi:
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Heh..że też o tym nie pomyślałem...bardzo prowdopodobne że to może być powód...jak sprawdze to bedzie oczywiscie "pomógł"...
[ Dodano: 2011-04-22, 11:45 ]
Ta jest to był głowny powód. Działa...Pomógł...Pozdro..
[ Dodano: 2011-04-26, 18:21 ]
Mam dodatkowe pytanko . Czy ktoś może wie jak" wyciagnąć" program z symulatora i np. wkleic do notatnika lub Worda. Chodzi o to żeby np. program edytować nie w symulatorze tylko np. w jakimś programie do tekstu czyli podany Word lub notatnik. Jak otwieram plik z Heidenhaina w notatniku to pokazuje: kreski, kropki, null itp...Z góry dzieki za odpowiedz...
[ Dodano: 2011-05-14, 00:30 ]
Hmmm widze za bardzo chyba nie ma takiej możliwości. Dorwałem specjalny edytor do Heidenhaina i też to samo...może jednak ktos wie jak to zrobić ..bardzo by mi pomógł...
[ Dodano: 2011-05-18, 00:04 ]
Ok już wiem jak to zrobić jak ktoś ma podobny problem i chce go rozwiązać prosze smiało pisać na gg: 5430930 , [email protected] lub opisze to tu na forum ..Pozdro...
[ Dodano: 2011-04-22, 11:45 ]
Ta jest to był głowny powód. Działa...Pomógł...Pozdro..
[ Dodano: 2011-04-26, 18:21 ]
Mam dodatkowe pytanko . Czy ktoś może wie jak" wyciagnąć" program z symulatora i np. wkleic do notatnika lub Worda. Chodzi o to żeby np. program edytować nie w symulatorze tylko np. w jakimś programie do tekstu czyli podany Word lub notatnik. Jak otwieram plik z Heidenhaina w notatniku to pokazuje: kreski, kropki, null itp...Z góry dzieki za odpowiedz...
[ Dodano: 2011-05-14, 00:30 ]
Hmmm widze za bardzo chyba nie ma takiej możliwości. Dorwałem specjalny edytor do Heidenhaina i też to samo...może jednak ktos wie jak to zrobić ..bardzo by mi pomógł...
[ Dodano: 2011-05-18, 00:04 ]
Ok już wiem jak to zrobić jak ktoś ma podobny problem i chce go rozwiązać prosze smiało pisać na gg: 5430930 , [email protected] lub opisze to tu na forum ..Pozdro...
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Re: Grafika iTNC 530 Symulator Heidenhain
witam
posiadam windows 10 wiecsymulator dla iTNC 530 nie dziala tutaj. Zainstalowalem Virtual box ze strony Heidenhain i niestety nie posiadam nigdzie tam klawiatury maszyny albo nie umiem jej znalesc, ale raczej jej po prostu nie ma. Jest w stanie ktos pomoc? Czy jednak musze sie cofnac do windowsa 7?? Bede bardzo wdzieczny za pomoc zmieniam prace i nie mialem stycznosci z tym oprogramowaniem...
pozdrawiam
posiadam windows 10 wiecsymulator dla iTNC 530 nie dziala tutaj. Zainstalowalem Virtual box ze strony Heidenhain i niestety nie posiadam nigdzie tam klawiatury maszyny albo nie umiem jej znalesc, ale raczej jej po prostu nie ma. Jest w stanie ktos pomoc? Czy jednak musze sie cofnac do windowsa 7?? Bede bardzo wdzieczny za pomoc zmieniam prace i nie mialem stycznosci z tym oprogramowaniem...
pozdrawiam
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Jakim cudem nie działa i Ciebie itnc 530 na Windows 10 ???
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Aloha
U mnie w pracy na W10 były problemy z symulatorem. Informatyk coś tam musiał kombinować, bo program wymagał praw administratora do pracy. Admin nie chciał mi powiedzieć co zrobił
Masz najnowsza wersje programu (u mnie jest starsza)?
Pozdrawiam.
U mnie w pracy na W10 były problemy z symulatorem. Informatyk coś tam musiał kombinować, bo program wymagał praw administratora do pracy. Admin nie chciał mi powiedzieć co zrobił

Masz najnowsza wersje programu (u mnie jest starsza)?
Pozdrawiam.
Live long and prosper.