Z tego co wiem, to producent ZW3D (a raczej VX) nie zbankrutował, tylko chińska firma, która istnieje już chyba od 20 lat, chciała mieć jakiś soft 3D, a że było ich stać to wykupili inną firmę i teraz to sobie tylko rozwijają 
Kupiłem wersję ZW3D 2011 i teraz aktualizuję się do najnowszej. dostałem info od firmy z Warszawy gdzie kupiłem ZW, ze jest promocja na aktualizacje. Wiadomo, Solid to to nie jest, ale to zależy co potrzebujesz w nim robić. Możesz ich podpytać, ceny nie sa wysokie a warto. Masz też zapewnione wsparcie i dopasują ci postprocesor jak masz jakąś frezarkę. No i plus za to że masz CADa i CAMa w jednym programie. Napisz na PRV to ci podam namiar na człowieka od nich z któym jestem w stałym kontakcie.
Pzdr.
Andrzej
Dobry i tani CAD/CAM
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Daj mi tez namiar. Na jakie maszyny robia postprocesory? Wlasnie planuje zakup swojej pierwszej do wlasnego uzytku. ( w pracy autocad/solidworks/gibs ) Ale dla siebie potrzebuje czegos tanszego aby w garazu frezowac. A to znaczy stere maszyny typu bridgeport interact 1 albo cos podobnego w moim wieku 

-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
Re: Dobry i tani CAD/CAM
Ja korzystam z ZW3D. Program posiada moduły CAD i CAM w pełni ze sobą zintegrowane - spora zalety przy zmianie geometrii. Producent oprogramowania zarabia nie tylko na sofcie, ale pisze też aplikacje pod przemysł, więc nie ma obawy o fundusze:) Poza tym licencja jest wieczysta co nie każdy teraz na rynku oferuje. Jednym słowem - brać!