Cześć
Poszukuje rozwiązania przeniesienia napędu w moim urządzeniu: https://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=857 (brakuje mi pasków)
Zakres ruchu w dwóch osiach to X=200cm i Y=150cm.
Posiadam już silniki z kółkami do których pasują paski np. CONTOTECH HTD 633 3M, szerokości ok. 9mm. CONTOTECH to firma której akurat pasek posiadam i podaje go jako przykład natomiast nie jestem pewien czy do końca rozumie pozostałe symbole – tu proszę o pomoc.
Założyłem sobie że najlepiej będzie zastosować paski typu otwartego tzw. z metra. Da to możliwość dowolnie posadowić silnik i kółko napinające, a pętle zamknę czymś w rodzaju śruby rzymskiej.
Dodatkowo poszukuję jak najtańszego rozwiązania i nie potrzebuje pasków o dużej wytrzymałości – mam bardzo małe obciążenia.
Nie wiem czy taniej jest kupić pasek otwarty czy zamknięty o tej samej długości – może ktoś to sprawdził?
Wysłałem zapytanie do kilku dilerów w Polsce z prośbą o przedstawienie oferty, oto one:
Oferta 1.
Pas zębaty otwarty HTD 3 M ze zbrojeniem z włókna szklanego
szerokość - 9,0 mm
jednostka handlowa - rolka 30 mb.
cena - 18,50 PLN/mb. netto
termin realizacji - ok. 2 do 3 tygodni
Oferta 2.
Pas zębaty HTD 3 M szer. 9 mm - cena netto 33 zł/metr
Termin realizacji 4 tygodnie
Płatne gotówką przy odbiorze (przesyłka za pobraniem)
Oferta 3.
Pas zębaty PU HTD 5-3M ilość 30mb(minimalna)
cena netto:13,80 zł/mb
Pas zębaty PU HTD 10-3M ilość 30mb (minimalna)
cena netto:22,80 zł/mb
Termin realizacji: 3-4 tyg.
Osobiście potrzebuje jakieś 8 metrów paska i zastanawiam się czy skorzystać z oferty Nr2, która jest jak na moje możliwości zbyt droga, czy wśród kolegów z forum znaleźć kogoś kto chciał by kupić na spółkę rolkę 30m Np. z oferty Nr 3. czy może kupić inny pasek i zmienić kółka.
Proszę o wszelkie sugestie jak ugryźć temat.
Kupujemy pasek zębaty.
-
- Administrator
-
Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Zobacz tu http://www.akcesoria.info.pl/index1.php?id=pasy
Co prawda nie mam paska 9mm ale może coś dobierzesz. Ceny brutto.
Co prawda nie mam paska 9mm ale może coś dobierzesz. Ceny brutto.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Rozważam zakup paska w www.whm.pl T 2,5 szerokość 10 mm z kordem stalowym w cenie netto ok 30 zł za mb. Nie mam żadnych kółek, więc jas mi wszystko jedno czy będzie to T2,5 czy T5 ceny jak widzę są podobne
Powodzenia
Powodzenia
Pozdrawiam
Cokolwiek Byś nie zrobił i tak Będziesz żałować - BROMBEL Liczy się suma kosztów globalnych.
Cokolwiek Byś nie zrobił i tak Będziesz żałować - BROMBEL Liczy się suma kosztów globalnych.