Punkty krańcowe haidenhaim 310
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Punkty krańcowe haidenhaim 310
Witam serdecznie wszystkich forumowiczow,mam problem z maszyną alcera gambin 160c ze sterowaniem haidenhaim 310 mianowicie po włączeniu i próbie najazdu na punkty referencyjne wyjechałem w osi Y na punkt krańcowy ten maszyny,po czym ja zrestartowalem :/ czy ktoś jak wyjechać z tego obszaru? Po włączeniu maszyny i skasowanie błędu przerwa w zasilaniu wyświetla się komunikator steuerspannung fur relais fehlt (maszyna w języku niemieckim) i nie działa pneaumatyka, nie ukrywam że jestem początkujący i dopiero się ucze. Serdeczne dzięki za odpowiedź 

Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Re: Punkty krańcowe haidenhaim 310
Jeśli maszyna nie chce sama zjechać, to
albo spróbować zjechać na ręcznym, nie kółkiem, albo na wyłączonej hydraulice skręcić śruba. Wystarczy kilka obrotów aby zwolnić krańcówkę.
albo spróbować zjechać na ręcznym, nie kółkiem, albo na wyłączonej hydraulice skręcić śruba. Wystarczy kilka obrotów aby zwolnić krańcówkę.
-
Po skasowaniu pierwszego błędu przerwa zasilania nie mam możliwości nic zrobić,odnosząc się do drugiej opcji mam normalnie na wyłączonej maszynie kręcić śruba?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Tak. Tylko w tę stronę, żeby maszyna zjeżdżala z krancowki.
Ten system jest trochę głupi pod tym względem i jak zejdzie na krancowke bezpieczeństwa w ktorakolwiek stronę, to nie daje się włączyć zasilanie sterowania.
Dodane 2 minuty 42 sekundy:
A tak BTW gdzie tam widziałeś "haidenhaim"?
Ten system jest trochę głupi pod tym względem i jak zejdzie na krancowke bezpieczeństwa w ktorakolwiek stronę, to nie daje się włączyć zasilanie sterowania.
Można?
Morzna!!!
Morzna!!!
-
Dzięki serdeczne za pomocSteryd pisze: ↑24 mar 2018, 18:04Tak. Tylko w tę stronę, żeby maszyna zjeżdżala z krancowki.