Witam,
Proszę o poradę gdzie mogę znaleźć sposób zmiany "gęstości ścieżki" podczas frezowania powierzchni jak na zdjęciu. lub ewentualnie może ktoś zaproponuje inne rozwiązanie aby stworzyć gładszą powierzchnie.
Efekt po obróbce jest bardzo podobny jak na załączonym zdjęciu symulacji.
<a href=https://zapodaj.net/3ea1b79391fd3.png.html>Bez tytułu.png</a>
Frezowanie powierzchni
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Re: Frezowanie powierzchni
Gdy w liście operacji wybierzesz interesującą cię operację, otworzy się okno właściwości – w nim zakładka >Przejścia< i w parametrze >Odległość między przejściami< wpisujesz co chcesz.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 1
A jakim frezem to frezujesz/jaką operacją ?
Jeżeli np. "wierszujesz" frezem kulistym jako powierzchnie bądź stronę to w zakładce "Frezowanie" w danej operacji masz opcje "Wysokość nierówności pochylenia promienia" im mniejsza wartość tym "gęściej" będzie wierszował.
Jeżeli np. "wierszujesz" frezem kulistym jako powierzchnie bądź stronę to w zakładce "Frezowanie" w danej operacji masz opcje "Wysokość nierówności pochylenia promienia" im mniejsza wartość tym "gęściej" będzie wierszował.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Wykonywane to było jako powierzchnia zgrubnie frezem walcowo- czołowym natomiast wykańczane kolistym.
Temat ogarnąłem ogólnie mam wersje anglojęzyczną a sam program ogarniam prawie od zera sam wiec czasem musze sie nakombinować żeby zrobic pewne operacje jak chce.
Domyślne wartości w FeatureCAM często pomagają na początku niemniej jednak czasem przeszkadzają.
Pozdrawiam
Temat ogarnąłem ogólnie mam wersje anglojęzyczną a sam program ogarniam prawie od zera sam wiec czasem musze sie nakombinować żeby zrobic pewne operacje jak chce.
Domyślne wartości w FeatureCAM często pomagają na początku niemniej jednak czasem przeszkadzają.
Pozdrawiam
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
A nie można zmienić kierunku obróbki wykańczającej: nie w poprzek ale na wzdłuż zagłębienia ?
Ale ja to się na niczym nie znam, czytać też nie bardzo - Art Tech Design
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
i masz niższe "fale" ,Ufoludek pisze:im mniejsza wartość tym "gęściej" będzie wierszował.
dotyczy to każdego kierunku obróbki, i po zmianie jak pisałem otrzymujesz "mikro tarkę" (łatwą do wygładzenia "na lustro").
Ale ja to się na niczym nie znam, czytać też nie bardzo - Art Tech Design