Nowa odsłona forum
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 60
- Kontakt:
Re: Nowa odsłona forum
Działają, ale trzeba to zaznaczyć jeszcze w ustawieniach konta.
No i nie przekierowują do ostatniej nieprzeczytanej wiadomości w wątku.
Przy szybkiej odpowiedzi poproszę o emotikony zamiast znaków specjalnych. Te mogą być w pełnym edytorze.
Robert
No i nie przekierowują do ostatniej nieprzeczytanej wiadomości w wątku.

Przy szybkiej odpowiedzi poproszę o emotikony zamiast znaków specjalnych. Te mogą być w pełnym edytorze.

Robert
-
- Administrator
-
Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 94
ok, spróbuje rozwiązać problemRobWan pisze: ↑20 lis 2017, 21:01To rozszerzenie.
https://addons.opera.com/pl/extensions/ ... display=en
Robert
-
- Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 9
RobWan pisze:Działają, ale trzeba to zaznaczyć jeszcze w ustawieniach konta.
Mam zaznaczonego "ptaka" a i tak nie dostaję emaila.

No chyba, że jak sam sobie wysyłam, a jestem przecież zalogowany, to nie oczekuje na odbiór i od razu jest doręczona.
Ale z drugiej strony jakby adresat był zalogowany byłoby tak samo.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 60
- Kontakt:
prm_ex pisze:Mam zaznaczonego "ptaka"
Ja zaznaczyłem wszystkie ptaki. Będę odptaszał zbędne później.

Robert
-
Nie zmienia to faktu, że mam "ptaka" i nie dostaję emaili jak dostanę PW.
A Tobie mówisz działa - dziwne.
Może samemu sobie to nie działa. Napisze mi ktoś PW?
A Tobie mówisz działa - dziwne.
Może samemu sobie to nie działa. Napisze mi ktoś PW?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Silnik tego nowego forum to jedno wielkie nieporozumienie...
33% PW nie dochodzi mimo, że wisi w krzynce jako wysłane
33% PW nie wychodzi ze skrzynki mimo, że odbiorca jest na forum
33% PW jakimś cudem działa
Dodawanie zdjęć do postów to jedno wielkie G... Trzy razy pisałem długiego posta z czterema fotkami i trzy razy crash karty w przeglądarce... Po przywróceniu karty wywala do głównego forum i od nowa pisanie. Napisanie posta w notatniku i szybka wklejka plus wyślij z małego okienka (bez otwierania pełnego edytora) tak samo crashuje kartę...
Otworzenie kilku kart z różnymi tematami wywala taką ilość reklam do pamięci, że idzie ugotować procesor... Niedługo to forum skończy jako jedna wielka reklama z milionem pluginów i malutkim okienkiem gdzieś w rogu dla użytkowników... I to najlepiej dostępnym tylko po podaniu numeru klienta u sponsora...
Pomijając fakt, że szata graficzna jest pstrokata jak forum dla trzynastolatek i ni w ząb nie ma żadnego ani technicznego ani industrialnego wyglądu...
Propozycja ode mnie (według mnie dobra) : płatny symbolicznie dostęp do strony dla chcących tego użytkowników i w przypadku bycia takim użytkownikiem - działająca i zupełnie wyczyszczona ze wszystkich reklam i innych szpiegowskich pierdół strona, po prostu czyściutkie forum... Nie wiem - 5pln/mc jako abonament i jest dobrze...
To jak forum aktualnie wygląda oraz działa to według mnie kpina i obelga dla użytkowników... Aż pisać się odechciewa...
33% PW nie dochodzi mimo, że wisi w krzynce jako wysłane
Dodawanie zdjęć do postów to jedno wielkie G... Trzy razy pisałem długiego posta z czterema fotkami i trzy razy crash karty w przeglądarce... Po przywróceniu karty wywala do głównego forum i od nowa pisanie. Napisanie posta w notatniku i szybka wklejka plus wyślij z małego okienka (bez otwierania pełnego edytora) tak samo crashuje kartę...
Otworzenie kilku kart z różnymi tematami wywala taką ilość reklam do pamięci, że idzie ugotować procesor... Niedługo to forum skończy jako jedna wielka reklama z milionem pluginów i malutkim okienkiem gdzieś w rogu dla użytkowników... I to najlepiej dostępnym tylko po podaniu numeru klienta u sponsora...
Pomijając fakt, że szata graficzna jest pstrokata jak forum dla trzynastolatek i ni w ząb nie ma żadnego ani technicznego ani industrialnego wyglądu...
Propozycja ode mnie (według mnie dobra) : płatny symbolicznie dostęp do strony dla chcących tego użytkowników i w przypadku bycia takim użytkownikiem - działająca i zupełnie wyczyszczona ze wszystkich reklam i innych szpiegowskich pierdół strona, po prostu czyściutkie forum... Nie wiem - 5pln/mc jako abonament i jest dobrze...
To jak forum aktualnie wygląda oraz działa to według mnie kpina i obelga dla użytkowników... Aż pisać się odechciewa...
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 73
Nie przesadzaj z nadmiarem reklam - zainstaluj blokery
(np. jak pisałem na 18 karcie do RomanJ4),
przy otwarciu 7 zakładek mam blokowane: uBlock = 5, ABP = 2
"Dodawanie zdjęć" - to dodawaj jako: załączniki
(np. jak pisałem na 18 karcie do RomanJ4),
przy otwarciu 7 zakładek mam blokowane: uBlock = 5, ABP = 2
"Dodawanie zdjęć" - to dodawaj jako: załączniki
Ale ja to się na niczym nie znam, czytać też nie bardzo - Art Tech Design
-
@RobWan - dzięki za PW, jednak po zaznaczeniu "ptaka", PW od innego użytkownika wysyła emaila zatem, jeśli o mój przypadek chodzi odszczekuję że nie działa. Widać samemu sobie nie należy wysyłać PW 
1. W skrzynce wysłane nasze PW znajduje się dopiero jak adresat odbierze więc skoro tam jest to znaczy że odebrane.
2. Tak było i poprzednio. To że ktoś jest online nie znaczy że PW odebrał. Dopiero jak odczyta u nas pojawia się jako wysłane i znika ze skrzynki "oczekuje na odbiór".
Dlatego tak ważne moim zdaniem jest działające powiadamianie na email, bo szczególnie na nowym forum jest możliwe przeoczyć malutki znaczek o nowej wiadomości.
Pytanie do adminów - może jest możliwość aby domyślnie wszystkim włączyć powiadamianie email na PW i ci co nie będą tego chcieli sobie wyłączą?

Petroholic pisze:33% PW nie dochodzi mimo, że wisi w krzynce jako wysłane
1. W skrzynce wysłane nasze PW znajduje się dopiero jak adresat odbierze więc skoro tam jest to znaczy że odebrane.
2. Tak było i poprzednio. To że ktoś jest online nie znaczy że PW odebrał. Dopiero jak odczyta u nas pojawia się jako wysłane i znika ze skrzynki "oczekuje na odbiór".
Dlatego tak ważne moim zdaniem jest działające powiadamianie na email, bo szczególnie na nowym forum jest możliwe przeoczyć malutki znaczek o nowej wiadomości.
Pytanie do adminów - może jest możliwość aby domyślnie wszystkim włączyć powiadamianie email na PW i ci co nie będą tego chcieli sobie wyłączą?
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
reklamy po prawej stronie są bardzo agresywne.
Uważam, że nie powinno ich być wewnątrz każdego tematu. Nie mozna sie skupić na czytaniu.
Na stronie głównej w spisach glaeraich i innych nie widzę problemu ale w samym watku to jest według mnie złe rozwiązanie.
Juz nie jedno forum straciło czytelników ze wzgledu na zbyt agresywne reklamy.
Nie czujesz się komfortowo tylko ciągle jesteś atakowany nowymi produktami.
Forum ma nieco inne zadanie....
Uważam, że nie powinno ich być wewnątrz każdego tematu. Nie mozna sie skupić na czytaniu.
Na stronie głównej w spisach glaeraich i innych nie widzę problemu ale w samym watku to jest według mnie złe rozwiązanie.
Juz nie jedno forum straciło czytelników ze wzgledu na zbyt agresywne reklamy.
Nie czujesz się komfortowo tylko ciągle jesteś atakowany nowymi produktami.
Forum ma nieco inne zadanie....