Jest to mój pierwszy post więc jeśli coś zrobiłem źle to z góry przepraszam.
Dostałem do naprawy/uruchomienia sterownie Contr Tria7500V. Sterowanie nie uruchamia się. Po podaniu zasilania na monitorze pojawia się komunikat "No Signal". Z tyłu świecą się wszystkie diody od napięć (24V, 12Ve ,12V, 15V, -15V, 5V). Świecą się również wszystkie diody przy REMOTE i na karcie ANALOG N. Dodatkowo świeci się tylko jedna dioda przy karcie z pamięcią (dioda "0"). Z tego co wiem powinny się świecie wszystkie czyli od "0" do "5".
Po wyciągnięciu karty z pamięcią sterownie w jakimś stopniu startuje. Mianowice dalej świecą się wszystkie diody ( od napięć, REMOTE, ANALOG N). Zapalają się diody przy wejściu karty z pamięcią, dokładnie diody: 0,1,3,5. Po chwili gaśnie dioda 0, a zapala się dioda 2. Na monitorze pojawia się migający kursor. Przy monitorze są przyciski, ale brak jakiekolwiek reakcji.
Czy ktoś z Państwa miał podobny problem? Czy uszkodzona jest płyta główna czy jest to raczej usterka softowa?
Dodam jeszcze, że cała maszyna została zakupiona w Niemczech. Tam ponoć wszystko działało. Posiadam 3 dyskietki do sterowania. Na dwóch powinien być program PLC.
Z góry dziękuję za pomoc.