która lepsza ...
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
no to jak juz kto chce ja też wierciłem otwory >>> a w robocie zwyczajnie w 3szczękowy łapia 4szczekowy i tak toczą
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk)
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos

Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
Zgadzam się, że byłoby lepiej ale żeby się nie okazało, że koszt tej przejściówki będzie większy niż cena uchwytugrigu pisze:Ja też uważam, że wykonanie "przejściówki" to lepsze rozwiązanie niż wiercić uchwyt. A "uchwyt w uchwycie" zabrałby za wiele z 300 mm długości toczenia, choć pewnie w niektórych przypadkach by sie sprawdził.

Pozdro
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Nie musi być wałekunix pisze:Jakby nie patrzył, to potrzeba pręt o fi powyżej 80 i długości jakieś 6-7 cm żeby taką przejściówkę zrobić no i toczenie bo na tej posiadanej nie da się tego zrobić więc dochodzi koszt toczenia.
Może być blacha odpowiednio gruba
Wyznaczassz środek
wiercisz otwory do zamocowania tej blachu zamiast uchwytu tokarskiego
i spokojnie obrabiasz
Da sie zrobić bez problemu

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
Dziś przyszedł mi uchwyt i zacząłem obmyślać strategię w których miejscach wywiercić otwory. Ale coś mnie tknęło aby najpierw odkręcić oryginalny uchwyt. I tu się skośnookim należy szacuneczek bo ku mojemu zaskoczeniu ukazał się bardzo miły widok
Zabierak ma powiercone otwory dla uchwytów na 3 i 4 śruby
Wiec po prostu zakładasz uchwyt i wszystko pasuje bez problemów. Nie wiem czy we wszystkich tego typu tokarkach tak jest, ale w Einhell MTB 3000 na pewno. Zdjęcia w załączeniu.
Pozdro

Pozdro
- Załączniki
-
- uchwyt.rar
- Otwory do mocowania uchwytu
- (311.8 KiB) Pobrany 517 razy