Chromowanie walkow
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 5
z prostotą anodowania przesadziłem ale mam inną definicję tej prostoty. Proste technologie to takie kiedy po puszczeniu w świat rysunku technicznego zapomina się o nim, trudne to takie kiedy nachodzą człowieka technolodzy, pracownicy itp.
Jest więcej firm zajmujących się anodowaniem twardym a są to wszystkie firmy lotnicze, których kilka w Polsce by się naliczyło.
Jest więcej firm zajmujących się anodowaniem twardym a są to wszystkie firmy lotnicze, których kilka w Polsce by się naliczyło.
sprawność wg kobiety: stosunek wielkości wyjętej do wielkości włożonej
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 5
anodują twardo zakłady lotnicze w Świdniku, Bydgoszczy, conajmniej 1 w Warszawie, prawdopodobnie w Mielcu i Rzeszowie.
Czy to skomplikowany proces?hmm na pewno...bo
W piątek (21.12) pewna firma w Polsce anodowała dla mojej obecnej firmy detale bezbarwnie i było to tak bezbarwnie, że szukałem tej powłoki biegając od lampy do lampy a inna już lokalna pocynkowała mi detale tak skutecznie, że rdza spod tej powłoki wręcz uciekała na wierzch (stąd pewnie nazwa "powłoki antykorozyjne").
Miałem również to szczęście, że 2 tygodnie temu dzwoniłem do jeszcze jednej tzw"galwanizerni" z pytaniem o oksydowanie. Usłyszałem odpowiedź: "wdrażamy, wdrażamy...może za miesiąc może za dwa..."
Czy to skomplikowany proces?hmm na pewno...bo
W piątek (21.12) pewna firma w Polsce anodowała dla mojej obecnej firmy detale bezbarwnie i było to tak bezbarwnie, że szukałem tej powłoki biegając od lampy do lampy a inna już lokalna pocynkowała mi detale tak skutecznie, że rdza spod tej powłoki wręcz uciekała na wierzch (stąd pewnie nazwa "powłoki antykorozyjne").
Miałem również to szczęście, że 2 tygodnie temu dzwoniłem do jeszcze jednej tzw"galwanizerni" z pytaniem o oksydowanie. Usłyszałem odpowiedź: "wdrażamy, wdrażamy...może za miesiąc może za dwa..."
sprawność wg kobiety: stosunek wielkości wyjętej do wielkości włożonej
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 1
wiem że temat dość stary ale gdyby nadal ktoś szukał namiarów na chromowanie wałków to się polecam... kontakt na maila lub PW...
szlif chrom szlif... do ręki dostaje się gotowy wyrób...
szlif chrom szlif... do ręki dostaje się gotowy wyrób...
wykonuję:
- srebrzenie
- niklowanie
- cynkowanie
- kadmowanie
- miedziowanie
- fosforanowanie
- oksydowanie
- chromowanie techniczne i dekoracyjne
- anodowanie aluminium (w tym barwne i twarde)
- srebrzenie
- niklowanie
- cynkowanie
- kadmowanie
- miedziowanie
- fosforanowanie
- oksydowanie
- chromowanie techniczne i dekoracyjne
- anodowanie aluminium (w tym barwne i twarde)