Izolatka akustyczna dla frezarki - jak i czym wygłuszyć?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 16
byted - pojechałeś po bandzie (i ruch..j Wandzie), to co pisałem wynikało nie z "kombinatoryki obszarowel" a jedynie z rozwiązań ad-hoc [ https://www.google.pl/search?q=ad-hoc&o ... e&ie=UTF-8 ]
a w ogóle poddaję się - i przepraszam za swoje "sugestie".
a w ogóle poddaję się - i przepraszam za swoje "sugestie".
Ale ja to się na niczym nie znam, czytać też nie bardzo - Art Tech Design
Tagi:
-
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
widzę że zostałem wywołany do tablicypiromarek pisze:Otatnio kolega Zacharius fajna obudowe sklecił.
Pozdro

skleciłem i mi się wydaje że jest ok co do wyciszenia
aczkolwiek maszyna stoi na wibroizolatorach na podstawie która stoi na wibroizolatorach.
masa wszystkiego też robi swoje bo ze 300kg ma.
wszystko jest z blach stalowych 2mm skręconych na sztywno i wolne przestrzenie oklejone alubutylem + na niego pianka.
rozwiązanie do tanich nie należy, robiłem to też wedle mojego widzi mi się i na patent nie reflektuje.
https://www.cnc.info.pl/topics60/biurko ... 273,10.htm
Nie otrzymasz koni wyścigowych krzyżując dwa osły
-
- Posty w temacie: 16
foto: Wysłany: 2017-07-05, 21:19 ( https://www.cnc.info.pl/topics60/biurko ... 273,10.htm ) to wszystko ?
przejdź na PW
przejdź na PW
Ale ja to się na niczym nie znam, czytać też nie bardzo - Art Tech Design
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 18
byted to już dętki rowerowe by były chyba praktyczniejsze. Pomyślę raczej o jakichś wibroizolatorach niskoprofilowych (o ile takie istnieją).
Yarec nie poddawaj się i nie masz za co przepraszać, dyskutujmy na luzie, nie bądźmy sztywniaki.
zacharius szacun za zbudowanie takiej maszynki i używanie jej na 7 piętrze (jak kilka pięter niżej hałasuje). Moja maszynka to waga piórkowa przy niej, choć pole robocze mamy zbliżone. Powiedz co to za alubutyl i jakie to grube zastosowałeś? No i jaką piankę dałeś na to?
RomanJ4 wygłuszony maluch? Szkoda, że takich praktyk nie stosowano seryjnie. Co ja się w dzieciństwie najeździłem na tylnym siedzeniu kaszlaka. Czasem aż na wymioty mi się miało.
Yarec nie poddawaj się i nie masz za co przepraszać, dyskutujmy na luzie, nie bądźmy sztywniaki.
zacharius szacun za zbudowanie takiej maszynki i używanie jej na 7 piętrze (jak kilka pięter niżej hałasuje). Moja maszynka to waga piórkowa przy niej, choć pole robocze mamy zbliżone. Powiedz co to za alubutyl i jakie to grube zastosowałeś? No i jaką piankę dałeś na to?
RomanJ4 wygłuszony maluch? Szkoda, że takich praktyk nie stosowano seryjnie. Co ja się w dzieciństwie najeździłem na tylnym siedzeniu kaszlaka. Czasem aż na wymioty mi się miało.