Mam kilka pytań dotyczących programowania w ITNC530
1. Jak mądrze przesunąć 0 aby nie liczyć przy pisaniu konturu, np. mam blok 100 na 100 i taki też wpisuje Blockform, przedmiot gotowy ma 90x90 i nie chciałbym się przesuwać specjalnie 5 z jednej i drugiej strony, czy jest jakaś możliwość przesunięcia zera?
2. Dlaczego gdy ustawiam LBL, pierwszy raz idzie w powietrzu,(w tym przypadku dopiero wchodzi w material po 3 razie):
zdjęcie programu:

3.Jak zastosować linie śrubową helix do schodzenia w dół w celu wykopania kieszeni o nieregularnych kształtach?
4. Zauważyłem, że gdy używam patternów, program nie robi przejścia wykańczającego, jak to zmienić? Poniżej wrzucam przykład mojego patternu:

5.Czy znajdę pattern w którym mogę wrzucić fazy na rogach zamiast R?
6.Jak startować wiercenie od np -30? Gdy wierce normalnie nie mam możliwości ustawić pkt początkowego osi Z, więc program zawsze zaczyna od 0.
7. Czy znajdę jakiś pattern lub sposób, na szybkie rozpisanie tego rysunku? Mam na myśli że chciałbym zrobić poprostu zwykłe ramki, bez frezowania do środka. zdjęcie:

8. Co jakiś czas pojawia się błąd Plane wrongly defined - np. przy rozpisywaniu samych promieniu przy pisaniu za pomocą linii.(mimo że grafika pokazuje poprawny rysunek to symulacja nie chce przejść)
9. W takim przypadku (zdjęcie) będę musiał użyć freza D8 ze względu na promienie R4, ale po obróbce pozostanie dużo materiału po bokach, czy mogę je wyfrezować za pomocą któregoś z patternów? Tzn chciałbym ustawić żeby to była wyspa a reszte w okół wyfrezować
zdjęcie:

To wszystko jak narazie, bardzo dziękuję wszystkim za pomoc !
Kamil