bartoszmista pisze:Czyli podstawy masz. Ja tez tak kiedyś zaczynałem. Samo wysłanie CV nie wystarczy. Może napisz coś więcej w liście motywacyjnym albo zadzwoń / idź osobiście do jakiejś firmy. Pogadaj, wytłumacz o co ci chodzi. Oczywiście wymagań finansowych nie miej lepiej żadnych. Jakoś przeżyjesz, a pozwoli ci to zdobyć doświadczenie. Książka, kursy dużo nie dadzą. Nie ma to jak praktyka. Lepiej przejrzyj katalog z narzędziami. Będziesz już coś wiedział o płytkach i parametrach. Z czasem dowiesz się jak zaplanować obróbkę, itd. Na początku czeka cię tylko zamocowanie detalu i zielony guzik. Ewentualnie korekta narzędzia. Ściągnij sobie instrukcje programowania - ale to jak już będziesz wiedział na jakiej maszynie i sterowaniu będziesz pracował.
Dzięki za odpowiedź.
Chyba zadzwonie po prostu do firm. Tylko zastanawiam się jak im powiedziedź ,że nie mam wogóle doświadczenia praktycznego w tym wszystkim

Są takie firmy jak ta:>>>>http://apmprofil.com/kariera/<<<<, gdzie oferuje się w dziale CNC praktyke ,staż 3 lub 6 miesięczny.
Myśle nad tym żeby sobie zacząć od stażu.Wysłałem CV i List Motywacyjny na oferte pracy k,którą podają niżej na operatora ,ale zważywszy na to ,że nie mam praktyki to chyba jednak mnie nie przyjmą.
Czy nas staże są jakieś wymogi ? Myśle ,że taki staż 3 miesięczny ,gdzie obsługiwałbym maszyne i współpracował z programistami by mnie dużo nauczył. Zawsze też oferują teoretycznie możliwośc przedłuzenia współpracy ,ale tak realnie patrząc to taki staż 3 miesiące płatny byłby 100 razy lepszy niż każdy kurs za który trzeba płacić srogą kase.
Jak myślicie, warto iść na taki staż 3 miesiące i nauczyć się już solidnych podstaw,które by mi umożliwiałyby rozpoczęcie mojej ,,przygody'' z CNC ?