Jaką operacją
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Re: Jaką operacją
Tak na szybko tą strategią;Rocol pisze:Jaką operacja wykonać promień jak na zdjęciu?
https://zapodaj.net/692edb6b3bc0e.jpg.html
https://zapodaj.net/c382466c974b2.jpg.html
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
a skad pomysł, że nie mam nic do powiedzenia? to, że nie udzieliłem konkretnej odpowiedzi było spowodowane tym, że pytanie było równie konkretne jak moja poprzednia odpowiedź. ergo- głupie pytanie- głupia odpowiedź, albo jak mawia mój starszy kolega, żeby zadać pytanie, to trzeba najpierw coś wiedzieć.
Zaprezentowaną na "zdjęciu" bryłę można wykonać prawie każdą dostępną operacją frezarską, tylko jeszcze trzeba by było uściślić warunki brzegowe.
[ Dodano: 2017-08-04, 13:42 ]
wiesz- zdjęcie nie pokazuje gdzie masz układ współrzędnych, mocowanie i jaka masz frezarkę. także skłaniam się ku potwierdzeniu mojej wcześniejszej tezy, że każdy normalny mając do wykonania taki promień (czego dotyczyło pytanie) by go zrobił profilem.
Zaprezentowaną na "zdjęciu" bryłę można wykonać prawie każdą dostępną operacją frezarską, tylko jeszcze trzeba by było uściślić warunki brzegowe.
[ Dodano: 2017-08-04, 13:42 ]
wiesz- zdjęcie nie pokazuje gdzie masz układ współrzędnych, mocowanie i jaka masz frezarkę. także skłaniam się ku potwierdzeniu mojej wcześniejszej tezy, że każdy normalny mając do wykonania taki promień (czego dotyczyło pytanie) by go zrobił profilem.
Można?
Morzna!!!
Morzna!!!
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
@Steryd dlaczego uważasz , że poniższe pytanie forumowicza @RocolSteryd pisze:... ergo- głupie pytanie- głupia odpowiedź, albo jak mawia mój starszy kolega, żeby zadać pytanie, to trzeba najpierw coś wiedzieć.
jest głupie ?
.... , i jakby ,,coś wiedział'' , to raczej tego tematu by nie zakładał.

Prawda ... (?)
@Rocol zadał krótkie pytanie w dziale SolidCAM , i oczekiwał krótkiej odpowiedzi.Rocol pisze:Jaką operacja wykonać promień jak na zdjęciu?
A Ty się rozwodzisz ;
A co to ma do rzeczy ?Steryd pisze:... wiesz- zdjęcie nie pokazuje gdzie masz układ współrzędnych, mocowanie i jaka masz frezarkę. .....
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
"Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi!"Steryd pisze: żeby zadać pytanie, to trzeba najpierw coś wiedzieć.
http://demotywatory.pl/4714045/Nie-ma-g ... odpowiedzi
"Kto pyta nie błądzi"

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
WZÓR, Ty również założyłes, że to ma wyglądać tak jak na "zdjęciu" a kolega nie dysponuje 4- 5 osiami i od razu zaproponowałes wierszowanie (moim zdaniem lepiej byłoby prostopadle, ale to nie istotne). Zapomniałeś też dodać, że to operacja wykonczeniowa, więc jak kolega to zapusci, to pierwsze co uzyska, to zlamany frez, chyba że to student... to nc.
Można?
Morzna!!!
Morzna!!!
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
Dzięki za cenną wskazówkę.Steryd pisze: .... Zapomniałeś też dodać, że to operacja wykonczeniowa, więc jak kolega to zapusci, to pierwsze co uzyska, to zlamany frez, chyba że to student... to nc.
Swoją strategię wrzuciłem ( jak wyżej napisałem - na szybko).
Przed promieniem ma jeszcze co nie co do zebrania , więc wystarczy , że zainteresowany dorzuci obróbkę zgrubną i będzie miał komplet.
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki