O ja pier...strikexp pisze:Na odcinku tych 20cm to jest prosty, a ugięcia to swoją drogą.
Dla chcącego nic trudnego, załatwi sobie wałki z tokarki.
Sprawdzanie prostoliniowości otworu.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Kolega pyta o mierzenie odchyłek w czymś co jest lufą od czołgu na wygląd i pewnie chodzi o zmieszczenie się w pojedynczych setkach, a ty mu wyjeżdżasz z mierzeniem ala Zdzichu i Stachu na wsi za stodołą. Do tego potrzeba albo specjalistycznych maszyn jak wspomniany talyrond (czy budowane są maszyny, które spełnią wspomniane wymagania ? )albo jakiegoś przyrządu.
Do tego dochodzi warunek mierzenia w pomieszczeniu do tego przystosowanym, a nie za stodołą.
Wałki są super fajne do amatorskiej budowy frezarek do drewna ale nie jest to przyrząd pomiarowy.
Do tego dochodzi warunek mierzenia w pomieszczeniu do tego przystosowanym, a nie za stodołą.
Wałki są super fajne do amatorskiej budowy frezarek do drewna ale nie jest to przyrząd pomiarowy.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Niestety mam do czynienia z produkcją jednostkową i nie mogę sobie pozwolić na wykonywanie do każdego otworu sprawdziany. Słyszałem coś od znajomego o przyrządzie laserowym (nie wiem jak działa).
Zawsze mam problem przy mojej produkcji, ponieważ nie mam do końca jak sprawdzić czy wykonany przeze mnie otwór jest prosty - wiadomo jakie jest życie.
Zawsze mam problem przy mojej produkcji, ponieważ nie mam do końca jak sprawdzić czy wykonany przeze mnie otwór jest prosty - wiadomo jakie jest życie.