Uwaga na oszustów ! ("windykacja" za niby usługi)
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
Uwaga na oszustów ! ("windykacja" za niby usługi)
Właśnie zadzwonili do mnie spod 502464607 ...
Zorientujecie się się o co chodzi tu (kiedyś dawałem dużo reklam, trzecia odpowiedź moja)
https://www.tellows.pl/num/882052059#823761
http://forum.gazeta.pl/forum/w,24,15530 ... zusci.html
Nie dajcie się nabrać...
Zorientujecie się się o co chodzi tu (kiedyś dawałem dużo reklam, trzecia odpowiedź moja)
https://www.tellows.pl/num/882052059#823761
http://forum.gazeta.pl/forum/w,24,15530 ... zusci.html
Nie dajcie się nabrać...
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Do mnie srednio dzwonią co 1-2miesiace, ale numery tel zmieniaja i osoby dzwoniace tez inne co chwila. Juz nawet sprawe sadowa mi zakladaja
.Czekam i czekam na to wezwanie juz 2 lata.
Funkcjonuja dosc dlugo -> ludzie sie na to wciaz nabierają i placą im kase
Nalezaloby nagrac rozmowe, poprosic o kopie f-ry z danymi firmy i na policje za nekanie, tylko kto ma czas pozniej za tym chodzic...latwiej i szybciej sie rozlaczyc i olac.

Funkcjonuja dosc dlugo -> ludzie sie na to wciaz nabierają i placą im kase

Nalezaloby nagrac rozmowe, poprosic o kopie f-ry z danymi firmy i na policje za nekanie, tylko kto ma czas pozniej za tym chodzic...latwiej i szybciej sie rozlaczyc i olac.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
he he .
do mnie raz dzwonili - choć ani firmy - ani reklam.
pani mówi - rozmowa jest nagrywana .
a ja - wiem bo nagrywam.
coś tam straszyli windykacją - mówię - zapraszam.
a ona - żeby dane podać.
spytałem czy już przestała pić wódę czy dalej chleje.
no i po kilku zdaniach - spokój.
do mnie raz dzwonili - choć ani firmy - ani reklam.
pani mówi - rozmowa jest nagrywana .
a ja - wiem bo nagrywam.
coś tam straszyli windykacją - mówię - zapraszam.
a ona - żeby dane podać.
spytałem czy już przestała pić wódę czy dalej chleje.
no i po kilku zdaniach - spokój.
Mane Tekel Fares
-
- Znawca tematu (min. 80)
Ja juz tez czekam z 2 lata na te wezwanie na sprawę sądową i jakos nie moze dojsc
Dzwonią co 3-4 miesiące i zawsze to samo
Najlatwiej to posłuchac sobie co ma do powiedzenia i olac sprawę. Bo jak nie bedziesz odbierac to częstotliwosc wydzwaniania zaczyna wkur.iac
Raz nawet przyszlo pismo "wezwanie do zaplaty za fakture" ale nawet numeru faktury nie bylo tylko dane do przelewu

Dzwonią co 3-4 miesiące i zawsze to samo
Najlatwiej to posłuchac sobie co ma do powiedzenia i olac sprawę. Bo jak nie bedziesz odbierac to częstotliwosc wydzwaniania zaczyna wkur.iac

Raz nawet przyszlo pismo "wezwanie do zaplaty za fakture" ale nawet numeru faktury nie bylo tylko dane do przelewu
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
Do mnie kiedyś też dzwonili, że niby taka sama windykacja za reklamę której nigdy nie potrzebowałem i nie miałem (i tutaj też dodawali coś o promowaniu w wyszukiwaniu google). Rozłączanie się nic nie daje bo dzwonili co jakiś czas okresowo. W końcu odebrałem i Pani poinformowała mnie standardowo, że rozmowa jest nagrywana itd. i przeszła do sedna... A ja jej na to, że dodzwoniła się pani do kancelarii gospodarczej i poproszę o numer wpisu firmy (bo podała nazwę spółki niby) do KRS akurat siedzę przy komputerze i chciałbym sprawdzić z kim mam przyjemność i wystosować do państwa oficjalnie pismo oraz drugie w formie doniesienia do prokuratury o próbie oszustwa z wykorzystaniem wizerunku firmy Google. Tym razem to ona się rozłączyła i więcej nie zadzwonili 
Mnie inspiruje do działania ten zawodnik:
[youtube][/youtube]
Przynajmniej poprawia humor

Mnie inspiruje do działania ten zawodnik:
[youtube][/youtube]
Przynajmniej poprawia humor

-
Niestety możesz się zabezpieczać jak chcesz, ale nasze dane wypływają często z instytucji które powinny ich strzec, a nierzadko są przez nie legalnie lub nie po prostu sprzedawane (banki, urzędy, itd), np dostałem kiedyś od jakiejś firmy ofertę z danymi które posiadał tylko Urząd Statystyczny
A co się będzie działo kiedy Morawiecki urzeczywistni w pełni JPK czyli przekazywania danych z ksiąg podatkowych (VAT) na żądanie organu podatkowego w ujednoliconej formie elektronicznej.?
Strach pomyśleć kto się do tego może dobrać i z jakim skutkiem dla danej firmy...
Wyobraźcie sobie, że np wasz chiński (czy inny) dostawca albo odbiorca ma wgląd (co z tego że nielegalny bo zhakowany) do waszych faktur zakupu czy sprzedaży innym podmiotom... \
Jesteście ugotowani na cacy. Zwłaszcza kiedy idzie o duże pieniądze,
I lepiej niech się urzędnicy nie ośmieszają gadkami o "bezpieczeństwie danych", bo choćby przykład WikiLeaks pokazuje, że nie ma bezpiecznych danych nawet w Pentagonie. Wszystko zależy od determinacji hakerów, a ta od... ceny za usługę..
.

A my się w to uparcie pchamy z tylko jednego powodu..
[/quote]

A co się będzie działo kiedy Morawiecki urzeczywistni w pełni JPK czyli przekazywania danych z ksiąg podatkowych (VAT) na żądanie organu podatkowego w ujednoliconej formie elektronicznej.?
Strach pomyśleć kto się do tego może dobrać i z jakim skutkiem dla danej firmy...

Wyobraźcie sobie, że np wasz chiński (czy inny) dostawca albo odbiorca ma wgląd (co z tego że nielegalny bo zhakowany) do waszych faktur zakupu czy sprzedaży innym podmiotom... \
Jesteście ugotowani na cacy. Zwłaszcza kiedy idzie o duże pieniądze,
I lepiej niech się urzędnicy nie ośmieszają gadkami o "bezpieczeństwie danych", bo choćby przykład WikiLeaks pokazuje, że nie ma bezpiecznych danych nawet w Pentagonie. Wszystko zależy od determinacji hakerów, a ta od... ceny za usługę..

.

A my się w to uparcie pchamy z tylko jednego powodu..

pozdrawiam,
Roman
Roman
-
Nowy numer oszustów 513730453 - osoba(kobieta) podaje się za "biuro radcy prawnego przy sądzie w Poznaniu" (sic!) i próbuje wyłudzić zapłatę (spłatę
należności) za rzekome usługi w internecie..
A wcześniej tez kobieta (możliwe, ze ta sama) dzwoniła z nru 530016070 z podobnym tekstem, i już nazajutrz chciała przysyłać kuriera z "fakturą" na 350PLN..
Jak dostaniecie taki telefon to dajcie sobie czas ("teraz nie mogę rozmawiać" umawiając się na rozmowę następnego dnia) na sprawdzenie numeru w necie - jest tu dużo odnośników do różnych numerów takich oszustów.
Ciekawe gdzie są te nasze wszechmocne i wszystkomogące "służby" ?
należności) za rzekome usługi w internecie..
A wcześniej tez kobieta (możliwe, ze ta sama) dzwoniła z nru 530016070 z podobnym tekstem, i już nazajutrz chciała przysyłać kuriera z "fakturą" na 350PLN..
Jak dostaniecie taki telefon to dajcie sobie czas ("teraz nie mogę rozmawiać" umawiając się na rozmowę następnego dnia) na sprawdzenie numeru w necie - jest tu dużo odnośników do różnych numerów takich oszustów.
Ciekawe gdzie są te nasze wszechmocne i wszystkomogące "służby" ?

pozdrawiam,
Roman
Roman