Nietypowe źródła surowców - złomy, ciężarki sportowe itp
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Warto się rozglądać po złomach, ja byłem wczoraj na złomie żeby sprzedać odpady, nagle patrzę a w starej wannie leży imadło maszynowe chyba bizon 150mm wprawdzie z kilkoma nawiertami i bez korby, ale jeszcze w całkiem przyzwoitym stanie. Za ten łup zapłaciłem 30zl. będę musiał częściej tam zaglądać.
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 6
@Pirat
Zgaduję, że z uśmiechem od ucha do ucha wyszedłeś z tego złomu
Ja dziś także się wybrałem, niestety złom ostro nawiedzany przez podobnych mi. Jednak natknąłem się na kilka wielkich kawałków stali pokrytych rdzą.
Co prawna nie znalazłem wymarzonej kostki minimum 200x200x300mm. Ale kupiłem kawał płaskownika od jakiejś wycinarki CNC. Waga 43kg, grubość 40mm, wymiary sporo ponad 300x350mm. A cena iście królewska, 1,5zł/kg.
Zgaduję, że z uśmiechem od ucha do ucha wyszedłeś z tego złomu

Ja dziś także się wybrałem, niestety złom ostro nawiedzany przez podobnych mi. Jednak natknąłem się na kilka wielkich kawałków stali pokrytych rdzą.
Co prawna nie znalazłem wymarzonej kostki minimum 200x200x300mm. Ale kupiłem kawał płaskownika od jakiejś wycinarki CNC. Waga 43kg, grubość 40mm, wymiary sporo ponad 300x350mm. A cena iście królewska, 1,5zł/kg.