cinematic2
Takie coś na przykład:LTofik pisze:Kurcze tylko z tego co wiem, to na podlasiu nie ma serwisantów żeby mogli mi dokonać pomiaru a własnego miernika nie posiadam
I co, będziesz nam tu teraz koło odkrywał na nowo?LTofik pisze: PS. Dobre mam informacje że soczewka o ogniskowej 2 cale posiada najefektywniejszą wiązkę do max 1,5mm poniżej ogniskowej?
No to zacznij od odwrócenia wypukłym do góry.LTofik pisze:U mnie soczewka jest ułożona tak że płaska część znajduje się u góry (na nią wpada wiązka z luster) a część wypukła w dole.
Możliwe. Może jest coś takiego jak częstotliwość? Najczęściej to było chyba ze 20 000 lub 20 kHz.LTofik pisze: PS. 2. Nadal mam wrażenie że linia cięcia nie jest linią tylko przypomina serię następujących po sobie mikro wypaleń (otworów). Szczególnie widać to przy miejscach gdzie materiał został niedocięty. To może być kwestia niewłaściwej soczewki? Czy raczej to jakaś opcja / tryb pracy lasera do korekcji w programie?
Została zamontowana zgodnie z chińską sztuką montażu czyli kopiujemy jeden od drugiego.LTofik pisze:Odwróciłem soczewkę zgodnie z Twoją wypowiedzią. Dziwne że została zamontowana do góry nogami przez montażystów na linii produkcyjnej.
To są twoje teorie.LTofik pisze: mniej więcej na drodze 1,5mm poniżej ogniskowej wiązka jest na tyle prosta że teoretycznie idealna.
Dobrze pamiętasz. W popularnym kontrolerze Ruida standardowo właśnie tyle jest.cinematic2 pisze:[...] częstotliwość? Najczęściej to było chyba ze 20 000 lub 20 kHz.