Problemy z drutówką Agiecut 200
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Problemy z drutówką Agiecut 200
Mam problem z wgraniem programu z dyskietki do sterowania Agiemeric w wycinarce drutowej Agie Agiecut 200. Podobno wymaga jakiegos dziwnego standardu kodowania pliku i jak jest w ASCII to nie przechodzi. Z gory dziekuje za pomoc.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
zapisz plik w notatniku jako plik np o0001 i go wczytaj lub o0001.txt i tak go wczytaj z rozszerzeniem.
czasami nie przyjmuje, bo kodowanie jest zamienione przez windowsa
Kazde parametry sa idealne, czasami tylko narzedzia sa malo wytrzymale 
Kazdy wymiar da sie osiagnac, czasami wystaczy docisnac mocniej urzadzenie pomiarowe

Kazdy wymiar da sie osiagnac, czasami wystaczy docisnac mocniej urzadzenie pomiarowe

-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
a jakim znakiem zaczynac plik i czy na koncu wystarczy M02. Moze przeslalbys mi na [email protected] jakis prosty programik, to bym sobie sprawdzil czy moze maszynka sie nie powalila, bo robie wszystko jak w dokumentacji i nie wychodzi. Jak juz dostalem od poprzedniego wlasciciela przykladowy program, to po probie wczytania wyskakuje chyba message 09 (blad parzystosci, tylko jakiej parzystosci w pliku NC?). Z gory dziekuje.maz pisze:zapisz plik w notatniku jako plik np o0001 i go wczytaj lub o0001.txt i tak go wczytaj z rozszerzeniem.
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Może źle zformatowałeś?
Może zle zformatowałeś dyskietke musisz to zrobić w czytniku w maszynie a nie w pc i program do konwersji na krzaki też musisz mieć napisz do mnie na [email protected] może ci pomoge?
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Tajniki AGIE
Witam
Zgadzam sie z poprzednikiem ze program musi byc wgrywany w postaci krzakow ale w programach do Agie jest jeszcze jeden maly myk o ktorym trzeba pamietac.
pozdrawiam Nuno
Zgadzam sie z poprzednikiem ze program musi byc wgrywany w postaci krzakow ale w programach do Agie jest jeszcze jeden maly myk o ktorym trzeba pamietac.
pozdrawiam Nuno
-
Re: Tajniki AGIE
a jakiż to jest myk ??nuno888 pisze:Witam
pozdrawiam Nuno
mam agie agiecut 200D+H może też ten myk jest mi potrzebny
pozdrawiam
tighunt
-
brak dyskietki sterującej
Witam, staram się odpalić druciarkę Agie cut 200D, nadal poszukuję do niej światłowodów. Nie mam także dyskietki sterującej czy ktoś ma może taką i może podrzucić pliki które na niej się mają znaleźć?Pozdrawiam;)
Przemek