co sądzicie o Ojcu Tadeuszu R ?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 29
Jak będziesz musiał swoich "dziadków" utrzymywać, podatki, lekarstewka i opał na zimę kupować bo rencinkę czy emeryturkę w całości do Torunia wyślą, albo i nieruchomość zapiszą, to może zrozumiesz..
A może ręce w kieszeń wsadzisz, i powiesz, że Cię twoje "dziadki" g. obchodzą- "wysłali to niech teraz zdychają" ?
Albo może podoba Ci się, że inni dzięki kasie z MOPS-u (z Twoich podatków) żyją, bo swoją na kolejny biznes odesłali ?
A może ręce w kieszeń wsadzisz, i powiesz, że Cię twoje "dziadki" g. obchodzą- "wysłali to niech teraz zdychają" ?
Albo może podoba Ci się, że inni dzięki kasie z MOPS-u (z Twoich podatków) żyją, bo swoją na kolejny biznes odesłali ?
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
- Posty w temacie: 11
- Kontakt:
mi zal dupyu nie sciska ze go ludzie sponsoruja, zal mi jednak ze robia to w niewiedzy, obietnicy czegos tam.
podobnie jak kult maryjny.
jade z młodym codziennie do przedszkola i jest ogrodek z posagiem maryi z korona na głowie , ławeczki itd, krzyza nie uswiadczyłem.
Komu zatem oddawane są te modły i zegnanie sie babc? toz to zwykle balwochwalstwo, nie ma pośredników pomiedzy Bogiem w ktorego wierzysz albo i nie, nikt ci nie zabroni wierzyc w cokolwiek, ale zeby tak bezpośredni gwałcić prawa boskie chrzescijanskie to juz zalatuje schizą jakąś, nikt nie musi obnosic się ze woimi wierzeniami, wierzymy prawdziwie czy na pokaz? jesli wierzymy prawdziwie, to wszelkie tego typu ogrodki maryjne sa obrazą piedestału, czy ludzie zdają sobie z tego sprawę ?
" jnie będziesz mial bogow cudzych przede mną ", jak sie traktuje te ogródki? Nie jak miejsca kultu? warte zastanowienia
a reszta wersetu brzmi " poniewaz jestem bogiem zazdrosnym ..."
jade z młodym codziennie do przedszkola i jest ogrodek z posagiem maryi z korona na głowie , ławeczki itd, krzyza nie uswiadczyłem.
Komu zatem oddawane są te modły i zegnanie sie babc? toz to zwykle balwochwalstwo, nie ma pośredników pomiedzy Bogiem w ktorego wierzysz albo i nie, nikt ci nie zabroni wierzyc w cokolwiek, ale zeby tak bezpośredni gwałcić prawa boskie chrzescijanskie to juz zalatuje schizą jakąś, nikt nie musi obnosic się ze woimi wierzeniami, wierzymy prawdziwie czy na pokaz? jesli wierzymy prawdziwie, to wszelkie tego typu ogrodki maryjne sa obrazą piedestału, czy ludzie zdają sobie z tego sprawę ?
" jnie będziesz mial bogow cudzych przede mną ", jak sie traktuje te ogródki? Nie jak miejsca kultu? warte zastanowienia
a reszta wersetu brzmi " poniewaz jestem bogiem zazdrosnym ..."
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 3
Spróbują nie zdawać sobie sprawy! Lekarze "sumienni" inaczej im to przypomną , a Sejm Polski zadekretuje i sypnie szczodrze grosiwem:bartuss1 pisze:zal dupyu nie sciska ze go ludzie sponsoruja, zal mi jednak ze robia to w niewiedzy, obietnicy czegos tam.
jesli wierzymy prawdziwie, to wszelkie tego typu ogrodki maryjne sa obrazą piedestału, czy ludzie zdają sobie z tego sprawę ?
http://fakty.interia.pl/polska/news-sej ... Id,2322920
-
https://historiamniejznanaizapomniana.w ... nej-gorej/bartuss1 pisze:A potem po potopie szwedzkim
http://albumpolski.pl/artykul/POLSKIE-M ... owy/46/824
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
- Posty w temacie: 11
- Kontakt:
bylo nie było, bardziej przywiązani do tych obrazków i wszelakich relikwi no i kosztownosci, zreszta, do dzisiaj zbieraja na tace.
Jakis czas temu cos czytałem na temat cudu przemienienia krwi kogos tam w ciecz i z powrotem i ze w tym roku go nie było - rzecz dorocznie ma się we Włoszech, spodziewają sie jakiejś klęski cyz coś, bo historycznie nie zdarzylo sie to ponoc przy znaczacych datach.
Kolejny artefakt "pośrednika". Mam wrazenie ze wieje tu zabobonami coraz częsciej - a to królowa nieba a to całun turynski, a to jakis palce jp2 czy jak była powodz w 97 to wyniesli na mury chyba w Krakowie jakies relikwie, nie pamietam czy zalało ich wtedy.
Jakis czas temu cos czytałem na temat cudu przemienienia krwi kogos tam w ciecz i z powrotem i ze w tym roku go nie było - rzecz dorocznie ma się we Włoszech, spodziewają sie jakiejś klęski cyz coś, bo historycznie nie zdarzylo sie to ponoc przy znaczacych datach.
Kolejny artefakt "pośrednika". Mam wrazenie ze wieje tu zabobonami coraz częsciej - a to królowa nieba a to całun turynski, a to jakis palce jp2 czy jak była powodz w 97 to wyniesli na mury chyba w Krakowie jakies relikwie, nie pamietam czy zalało ich wtedy.
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
I jak tu ma nie być siarkowego smogu w Krakowie...Yarec pisze:Smok Wawelski został wreszcie ochrzczony i dostał akwalung (przeciw powodzi) i gaz-maskę (przeciw smogowi krakowskiemu) !

zresztą sam Dratewka jako regularny Krakus też od siarki nie stronił...

P.S. A tak naprawdę to było tak...

A i owszem, był....bartuss1 pisze:Jakiś czas temu coś czytałem na temat cudu przemienienia...

pozdrawiam,
Roman
Roman