mocowanie uchwytu tokarki
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
To chyba pozostaje przyspawać lub nakręcić jedną tarczę na stałe ( pod jeden uchwyt) i drugą tarczę przykręcić do drugiego uchwytu. Wtedy, np z większym uchwytem miałbyś w sumie założone 2 tarcze + uchwyt, a z mniejszym 1 tarczę + uchwyt. Po prostu taka tarcza przejściowa.
Jeżeli pomogłem - nie zapomnij kliknąć POMÓGŁ
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
nie chce zaczynać nowego tematu wiec napisze tutaj. chciałbym sie dowiedziec jak są mocowane w tokarkach tarcze zabierakowe do wrzeciona(tarcze do ktorych przykrecany jest uchwyt). wiem ze niektóre sa nakrecane na gwint, albo mocowane na stozku, ale chodzi mi o coś innego. jak jest mocowana ta tarcza?? czy ona jest przykrecana do wrzeciona na 12 srub? http://www.allegro.pl/item676020735_tar ... przed.html
czy ktos wie jeszcze o jakims innym sposobie mocowania? na forum widziałem kiedys zdjęcie dorobionego nowego wrzeciona ale nie wiem kogo to było i nie moge znalezc ;/
czy ktos wie jeszcze o jakims innym sposobie mocowania? na forum widziałem kiedys zdjęcie dorobionego nowego wrzeciona ale nie wiem kogo to było i nie moge znalezc ;/