Witam wszystkich.
Szukam dtr do frezarki 6p82 Stanko.
Przypadkiem były włączone dwa posuwy,jeden w dół a drugi posuw wzdłużny.Po włączeniu maszyny przez kilka chwil szła normalnie,a po zejściu stołu na sam dół psów zatrzeszczał i zanim wyłączyłem było po wszystkim.Manualnie można przesuwać w każdą stronę stół.Silnik nie śmierdzi spalenizną,ani żaden bezpiecznik nie wysiadł-przynajmniej te które sprawdziłem.
Silnik jednak nie pracuje.
DTR 6p82 frezarka
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Oprócz bezpieczników to przy stycznikach masz zabezpieczenie termiczne które moglo rozlączyć zasilanie stycznika. Przeważnie wystaje tam niewielki ''przycisk'' który trzeba wcisnąć. Jeżeli nie wiesz które zabezpieczenie dotyczy silnika od posuwu to powciskaj wszystkie jakie masz.Darius pisze:żaden bezpiecznik nie wysiadł-przynajmniej te które sprawdziłem.
Silnik jednak nie pracuje.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Witam.
Dołączając się tematu przydałaby mi się DTR do 6P82.
Jestem od niedawna jej szczęśliwym posiadaczem.
Niestety nie wiem jeszcze do czego służą wszystkie załączniki.
Z forum CNC dowiedziałem się o automatycznym (cyklicznym przełączaniu posuwów).
Czy może ktoś z szanownych kolegów wie do czego służy przełącznik znajdujący się na klapie (pokrywie) skrzynki elektrycznej, tej która znajduje się po prawej stronie maszyny - jeśli stoimy przodem do wrzeciona?
Dołączając się tematu przydałaby mi się DTR do 6P82.
Jestem od niedawna jej szczęśliwym posiadaczem.
Niestety nie wiem jeszcze do czego służą wszystkie załączniki.
Z forum CNC dowiedziałem się o automatycznym (cyklicznym przełączaniu posuwów).
Czy może ktoś z szanownych kolegów wie do czego służy przełącznik znajdujący się na klapie (pokrywie) skrzynki elektrycznej, tej która znajduje się po prawej stronie maszyny - jeśli stoimy przodem do wrzeciona?