mam taki kłopot, dostałem zadanie pozbycia się sporej ilości sztuk urządzenia, którego po pierwszym obejrzeniu nie byłem w stanie zidentyfikować, pewnie dlatego, że moja wiedza o spawaniu jest równa w zasadzie 0.
Mam urządzenia zwane "GAS REGULATOR & FLOWGAUGE" (na polski to będzie ten reduktor gazu dla spawania mig/tig, chyba ma też coś nazywanego rotametrem) firmy "BORRIS ENGINEERING WORKS LTD.", z dopiskiem ISO-9001 na pudełku. Poza tym nie ma na nim ani w nim absolutnie żadnych informacji, znajduje się tylko urządzenie, zdjęcia na dole posta.
Mam kilka pytań (wybaczcie, jeśli są głupie, ale jestem w tym temacie zupełnie zielony):
1. Kto może być tym zainteresowany? Spawacze oczywiście, ale są może jakieś zakłady, które mogą potrzebować większych ilości? Ewentualnie jakby któryś z Kolegów chciał, to raczej mi nie zabraknie, mam tego trochę niestety.
2. Jak często się coś takiego wymienia?
3. Jak określić jakość tego urządzenia? Prezentuje się całkiem porządnie i przypomina te wystawione na allegro, czy ebayu, ale nie do końca, różni się kilkoma szczegółami.
4. Jak rozumiem do tego elementu po lewej stronie, pod tubą, mocuje się jeden wężyk, a do tego z prawej drugi (tak jest na różnych innych modelach). Do czego służy ten "dyngs" znajdujący się na korpusie naprzeciwko zegara? Czy to jest jakiś zawór bezpieczeństwa?
5. To złączę po prawej stronie ma nakrętkę z gwintem zewnętrznym i grzybek, w innych modelach w tym miejscu widziałem nakrętkę z gwintem wewnętrznym, bez widocznego grzybka, czy to może powodować jakąś niekompatybilność?
6. Czy jednostki na zegarze są uniwersalne? Widzę tam lbf/in^2, więc amerykańskie, ale jest też bar, czyli chyba co kto lubi.
7. Jak wycenić takie cudo? Na allegro podobne kosztują 60-80zł, na ebayu podchodza raczej pod 30 dolców.
Z góry dziękuję, każda informacja się przyda
Zdjęcia: