Podłączenie iTNC530 pod sieć
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Podłączenie iTNC530 pod sieć
Witam
Może mi ktoś pomóc podpiąć sterowanie pod sieć firmową? Chodzi mi o to by się podpiąć bezpośrednio do maszyny z windowsa. Ustawienia sieci zmieniłem tj. adres IP i maskę podsieci (mam ustawione IP:192.168.0.201 maska 255.255.255.0)
Ping przechodzi ale maszyny nie widzę w sieci.
Może mi ktoś pomóc podpiąć sterowanie pod sieć firmową? Chodzi mi o to by się podpiąć bezpośrednio do maszyny z windowsa. Ustawienia sieci zmieniłem tj. adres IP i maskę podsieci (mam ustawione IP:192.168.0.201 maska 255.255.255.0)
Ping przechodzi ale maszyny nie widzę w sieci.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Aloha
Z tego co pamiętam, jest SOFTKEY (nie jestem teraz pewien, czy na wszystkich maszynach) do udostępniania zasobów maszyny. Jutro sprawdzę czy i jak to tak działa.
Pozdrawiam
Makbet pisze:Ping przechodzi ale maszyny nie widzę w sieci.
U nas był problem z mount'owaniem udziałów SMB (i formatem pllikow) po zmianie na NFS zaczęło działać.Makbet pisze:Tylko ja chce uzyskac dostęp z poziomu exploratora windowsa do maszyny nie korzystając z tncremo
Z tego co pamiętam, jest SOFTKEY (nie jestem teraz pewien, czy na wszystkich maszynach) do udostępniania zasobów maszyny. Jutro sprawdzę czy i jak to tak działa.
Myślę, że ważne jest by maszyna i program były w jednej podsieci - a w której to już mniej ważne.Makbet pisze:A można podłączyć pod tncremo korzystając z zakresu ip 192.168.0.x i maski podsieci 255.255.255.0?
Pozdrawiam
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
a jak udostępniłeś katalogi z maszyny?majo5555 pisze:Witam!!!
Ja rozwiazalem to tak.Niby TNC 620 ale zasada podobna.Do maszyny podpiolem kablem router z wifi.Laczy sie serwerem firmowym i po sprawie.Niestety katalogi firmowe wolno sie laduja ale nie trzeba biegac z pamieciami do biura
Mozesz zrobić mały DIY, bo jestem lamusem z sieci komputerowych, a z chęcią bym zrobił taką sieć, bo laptopa z CADami i CAMami często biorę do domu i wtyczka od sieciówki jest już mocno zmęczona i z chęcią bym ją pominął