Jest to mój pierwszy post, chociaż forum śledzę od jakiegoś czasu. Wiem, że jest przede wszystkim ukierunkowane na maszyny cnc jednak zaryzykuję i poproszę o radę, czy warto kupić taką wiertarkę. Są one bardzo popularne więc chyba będzie ktoś o nich coś wiedział.
http://www.allegro.pl/item199348237_oka ... ka_25.html
Z góy dziękuję za odpowiedź.
Pzdr Jarek S.
wiertarka
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
witam w imieniu kolegów i koleżanek na forum 
no wiesz maszyn nigdy za wiele, choć ta jakością stanem wizualnym nie świeci, może przez to ze długo stała to ma prowadnice sfatygowane, choć to właściwie można dopiero po oględzinach powiedzieć.
no i cena lekko wygórowana

no wiesz maszyn nigdy za wiele, choć ta jakością stanem wizualnym nie świeci, może przez to ze długo stała to ma prowadnice sfatygowane, choć to właściwie można dopiero po oględzinach powiedzieć.
no i cena lekko wygórowana
Zwątpienie jest oznaką, że podążasz w dobrym kierunku.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Po osobistych doświadczeniach doradzam kupno polskiej wiertarki stołowej choćby sfatygowanej np. WS15. Nie jest to rewelacja na skalę światową ale naprawdę mają cenne zalety: sztywne, solidne i jest dostęp do części zamiennych. Używam takich od lat i służą mi bardzo dobrze a niekiedy przy obróbce małych płyt do form wtryskowych. Co z tego, że kupi się tanią jeśli potem człowieka krew zalewa. Ostatnio uruchamiałem jakąś "chinkę" znajomemu to na początek pół dnia straciłem na przeróbki, wstępne oczywiście, żeby nie tracić czasu.
Pomnik Ikara - Ku pamięci dawnego lotniska w Fordonie.