Hak do wieszaka

Problemy i ich rozwiązania przy obróbce metalu ręcznej jak i za pomocą CNC

Autor tematu
wireman
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2

Hak do wieszaka

Post napisał: wireman » 10 lip 2016, 22:11

Witam wszystkich i z góry przepraszam jeżeli pytanie zostało w nieodpowiednim dziale.
Chciałbym się dowiedzieć jak zrobić taką kulkę haku wieszaka jak na załączonej fotce. Drut fi3. Hak wyginany na giętarce cnc. Może ktoś podpowie. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Obrazek

Awatar użytkownika

ONATOS
Specjalista poziom 3 (min. 600)

Post napisał: ONATOS » 10 lip 2016, 22:29

W podobny sposób jak gwoździe na gwoździarce, tylko inne gniazdo formujące. Po wykonaniu kulki pręt przechodzi do dalszego procesu formującego kształt.

Autor tematu
wireman

Post napisał: wireman » 10 lip 2016, 22:58

ONATOS pisze:W podobny sposób jak gwoździe na gwoździarce, tylko inne gniazdo formujące. Po wykonaniu kulki pręt przechodzi do dalszego procesu formującego kształt.
Przepraszam ale jestem laikiem w tej dziedzinie. Można prosić o jakiś link do takiej gwoździarki lub gniazda formującego ? Ja znajduje tylko maszyny do produkcji gwoździ lub gwoździarki do wbijania gwoździ.
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Wysuwam drut z giętarki cnc do takiego gniazda formującego zewnętrznego (gwoździarki) cofam drut i zaginam mój hak ?

Awatar użytkownika

ONATOS

Post napisał: ONATOS » 11 lip 2016, 00:19

taka maszyna posiada gniazdo do formowania główki, zakładając gniazdo w kształcie kulki wykona kulkę. Na filmie widać wyraźnie iż można wykonać główkę pręta w różnym kształcie. I to będzie pierwszy proces wykonania detalu.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Obróbka metali”