Witam
Mam następujący problem, mam trzy okręgi o średnicy d, d1, d2 i chcę wyciągam okrąg o średnicy d (to nie problem) i następnie na ten okrąg o średnicy d chce nałożyć tak jak by warstwę od d do d1 po czym na to idzie kolejna warstwa od d1 do d2. Tu powstaje problem bo nie wiem w jaki sposób nakładać te "warstwy"
Z góry dzieki za pomoc.
Wyciągnięcie
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Witam
A o co kolega ma na myśli pisząc o warstwach? Chcesz wyciągnąć jeden profil w drugi, zrobić wyciągnięcie z okręgu d przez d1 do d2? Czy chcesz zrobić wyciągnięcie z d do miejsca gdzie znajduje się d1. W tym miejscu zatrzymać wyciągnięcie z d. Wywołać nowe polecenie wyciągnij i stworzyć je z d1 do miejsca gdzie znajduje się d2, itd.
"Chińczycy powiadają: jeden obraz zastępuje tysiąc słów."
A o co kolega ma na myśli pisząc o warstwach? Chcesz wyciągnąć jeden profil w drugi, zrobić wyciągnięcie z okręgu d przez d1 do d2? Czy chcesz zrobić wyciągnięcie z d do miejsca gdzie znajduje się d1. W tym miejscu zatrzymać wyciągnięcie z d. Wywołać nowe polecenie wyciągnij i stworzyć je z d1 do miejsca gdzie znajduje się d2, itd.
"Chińczycy powiadają: jeden obraz zastępuje tysiąc słów."
Ponieważ się na tym nie znam chętnie się tym zajmę 
"Jeżeli zrobisz coś dobrze raz, od tego momentu staje się to Twoim obowiązkiem"

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Witam
Jeżeli chcesz aby poszczególne walce były osobnymi częściami możesz tego dokonać na dwa sposoby:
* Możesz otworzyć sobie trzy szablony części i w każdym z nich wykonać jeden z walców i gotowe. Potem otwierasz złożenie i tam ustawiasz te walce tak jak będziesz chciał
*Możesz wykorzystać modelowanie wieloobiektowe. Jak masz Solid Edge od wersji ST7, to możesz w jednym szablonie części modelować kilka części. Po wykonaniu jednego modelu wywołujesz polecenie dodaj część podajesz nazwę nowej części i dalej pracujesz w jednym szablonie.
Zależy od czego w czym czujesz się mocniejszy wykorzystaj ten sposób.
PS.
A co chcesz wykonać z tych walców?
Jeżeli chcesz aby poszczególne walce były osobnymi częściami możesz tego dokonać na dwa sposoby:
* Możesz otworzyć sobie trzy szablony części i w każdym z nich wykonać jeden z walców i gotowe. Potem otwierasz złożenie i tam ustawiasz te walce tak jak będziesz chciał
*Możesz wykorzystać modelowanie wieloobiektowe. Jak masz Solid Edge od wersji ST7, to możesz w jednym szablonie części modelować kilka części. Po wykonaniu jednego modelu wywołujesz polecenie dodaj część podajesz nazwę nowej części i dalej pracujesz w jednym szablonie.
Zależy od czego w czym czujesz się mocniejszy wykorzystaj ten sposób.
PS.
A co chcesz wykonać z tych walców?
Ponieważ się na tym nie znam chętnie się tym zajmę