Arogancja Poczty Polskiej
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
Apropo nadawania paczek.
"Kilka" razy już nadałem paczkę w życiu .
Nauczony doświadczeniem do protokołu odbioru paczek przez kuriera dopisuje na kompie oswiadczenie ,że kurier odbiera paczki zgodnie ze specyfikacją.
Tzn. jeśli jest napisane na zamówieniu 50x50x50 i 30kg to potwierdza ,że paczka nie przekracza wymiarów i wagi...
Dlaczego o tym piszę?
Bo kilkanaście razy zdarzyło mi się ,że potem mi przysyłali ,że paczka a to przekraczała a to wymiar a to wagę i chcieli podoliczać przy paczce za 20zł karę np 100zł
Zwykle kończyło się na wycofaniu z tego gdy prosiłem o konkretne dowody zdjęciowe w postaci paczki na wadze lub z przyłożoną miarą.
Bo mnie niestety nie interesuje ich "słowo"
"Kilka" razy już nadałem paczkę w życiu .
Nauczony doświadczeniem do protokołu odbioru paczek przez kuriera dopisuje na kompie oswiadczenie ,że kurier odbiera paczki zgodnie ze specyfikacją.
Tzn. jeśli jest napisane na zamówieniu 50x50x50 i 30kg to potwierdza ,że paczka nie przekracza wymiarów i wagi...
Dlaczego o tym piszę?
Bo kilkanaście razy zdarzyło mi się ,że potem mi przysyłali ,że paczka a to przekraczała a to wymiar a to wagę i chcieli podoliczać przy paczce za 20zł karę np 100zł
Zwykle kończyło się na wycofaniu z tego gdy prosiłem o konkretne dowody zdjęciowe w postaci paczki na wadze lub z przyłożoną miarą.
Bo mnie niestety nie interesuje ich "słowo"
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
Tak, zabezpieczenie było nawet solidniejsze niż producenta (karton) skrzynia wyłożona wkładkami styropianowymi niestety upadek z jakiejś wysokości zrobił swoje nawet część elektroniki była pourywana od zderzenia z podłożem.mc2kwacz pisze:A Twoim zdaniem włożenie monitora CRT do skrzyni załatwia sprawę ochrony w transporcie?![]()

Tak masz rację. A wiesz dlaczego tak jest? Pewnie nie dlatego piszesz takie bzdury.mc2kwacz pisze:Producenci wytwarzają i wysyłają miliony urządzeń elektronicznych dużych i małych. Zniszczenia w transporcie są SPORADYCZNE.

-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 1
W Urzędzie pocztowym załatwiamy sprawy jak w Urzędzie.W kolejkach trzeba odstać, a jeśli chcemy rozwiązać problem-to my jesteśmy dla nich problemem.Jakość usług tej instytucji mającej monopol jest poniżej standardów.Zamiast zajmować się listami i paczkami wciskają przy wysłaniu listu poleconego : Konto,kredyt i ubezpieczenie.Co najgorsze jest to praktykowane w prawie każdym okienku,co wydłuża czas obsługi i tworzą się kolejki.List wysłany w to samo miejsce w tym samym dniu co priorytetowy potrafią opóźnić o 5 dni,bo nie dopłaciliśmy
Jeśli chodzi o reklamację to przeważnie jesteśmy z góry na straconej pozycji zwłaszcza w przypadku gdy przesyłka jest uszkodzona a opakowanie w nieznaczny sposób.To jest Tylko Poczta Polska..

Jeśli chodzi o reklamację to przeważnie jesteśmy z góry na straconej pozycji zwłaszcza w przypadku gdy przesyłka jest uszkodzona a opakowanie w nieznaczny sposób.To jest Tylko Poczta Polska..
.