Czy moge powiesic kompresor tlokowy na scianie?
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Sąsiedzi nie sprawiają kłopotu, jeśli zaczną zamontuję trąbki na zaworach upustowych 
A na serio - odległość od sąsiadów jest spora, kompresor jest w częściowo zabudowany (2 strony), pracuje w godzinach cywilizowanych, obok są tory kolejowe, często jeździ pociąg - i tak jest głośno. Na sprężarkę nikt jeszcze nie zwrócił uwagi.
Na hałas też są sposoby - kompresor można zabudować i wygłuszyć. Trzeba pamiętać o wentylacji.

A na serio - odległość od sąsiadów jest spora, kompresor jest w częściowo zabudowany (2 strony), pracuje w godzinach cywilizowanych, obok są tory kolejowe, często jeździ pociąg - i tak jest głośno. Na sprężarkę nikt jeszcze nie zwrócił uwagi.
Na hałas też są sposoby - kompresor można zabudować i wygłuszyć. Trzeba pamiętać o wentylacji.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Jest tylko jeden problemRomanJ4 pisze:To akurat krzywdy nie zrobi, poza tym zbiornik ma albo automatyczny zawór spustowy zebranej wody, albo ręczny, a przed zima należałoby spuścić co się tam uzbierało..

Ja w tej zimy budowałem komorę ze styropianu (prowizorka) a i tak reduktor się przycinał węże zamarzały

-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Kompresor nie chodził cały dzień , a temperatura w środku nie przekraczała 35 stopni , dookoła kompresora było jakieś 50 cm przestrzeni , bo był przykręcony do wylewki bo w razie awarii chciałem mieć dobry dostęp , kompresor działał bez zarzutu ponad dwa lata , sprzedałem go bo potrzebowałem większy
Kompresor stał w miejscu pomiędzy garażem a płotem , bez dostępu słońca
Kompresor stał w miejscu pomiędzy garażem a płotem , bez dostępu słońca