Ploter - siła potrzebna do przeciecia, przebicia kartonu.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Ploter - siła potrzebna do przeciecia, przebicia kartonu.
Witam. Wykonuje projekt plotera do ciecia kartonu. Poszukuję wartości siły pod wpływem której karton ulegnie przecięciu, przebiciu. Jeżeli posiada ktoś w tym zakresie jakiekolwiek informacje, bym był wdzięczny jeżeli się podzieli.
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
jaka gramatura papieru?
jaka grubość?
karton z odzysku makulatury ma krótsze włókna celulozowe i jest ciut słabszy niz karton wykonany z nowego drewna tam włókna celulozy są długie i mocniejsze.
Nie spotkałem sie z dokładną siłą.
jaka grubość?
karton z odzysku makulatury ma krótsze włókna celulozowe i jest ciut słabszy niz karton wykonany z nowego drewna tam włókna celulozy są długie i mocniejsze.
Nie spotkałem sie z dokładną siłą.
[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Nie jest sprecyzowany konkretny rodzaj rodzaj kartonu. Może jest jakiś zakres wartości sił które spowodują przebicie, przebicie kartonu? Ta przybliżona siła potrzebna jest mi, aby dobrać prowadnice i napędy, bądź moduły liniowe dla plotera CNC, aby siła siła od cięcia kartonu nie spowodowała zginania np. prowadnicy lub śruby, bądz modułu liniowego.