OPTIMUM D180+300
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 5
OPTIMUM D180+300
Jestem zainteresowany kupnem tokarki Opti .Myślę że wśród małych tokareczek jest to najlepszy wybór .Ale do rzeczy chcę sie dowiedzieć jak ona się sprawuje przy obróbce stali?Czy to jest tylko zabawka do obróbki drewna itp... Pozdrawiam.
darek_
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
To porozmawiaj ze sprzedawcą innej firmy ...sk_darek pisze:Rozmawiałem ze sprzedawcą

Najlepiej popytać użytkowników wykonujących na tokarce podobne prace jak te które ty planujesz. Gwarancją bym się zbyt nie przejmował, ew. wady powinny się ujawnić dużo szybciej niż w ciągu roku. W końcu jest to sprzęt mechaniczny, wszystko widać gołym okiem, elektryki niewiele i nie jest skomplikowana, jak coś padnie, to sobie poradzisz. Ja, podobnie jak wielu innych kolegów z tego forum, mam Nutoola MC550, opinie, DTR itp. znajdziesz w innych wątkach tego forum.
Jeżeli pomogłem - nie zapomnij kliknąć POMÓGŁ
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 5
Dzięki za wskazówki odnośnie Nutoola poczytałem i muszę się przyznać że wzbudził moje zainteresowanie.Jeśli możesz odpowiedz mi na kilka pytań , z góry dziękuję !
1.Czy posiada przekładnię olejową?
2.Czy średnica uchwytu tokarskiego to faktycznie 125 mm?
3.Jaki nóż tokarski można maksymalnie zamontować w imaku?
4.Jak idzie obróbka metalu czyli jakim wiórem można obrabiać?
5.Jakie są wymiary zewnętrzne?
Pozdrawiam.
1.Czy posiada przekładnię olejową?
2.Czy średnica uchwytu tokarskiego to faktycznie 125 mm?
3.Jaki nóż tokarski można maksymalnie zamontować w imaku?
4.Jak idzie obróbka metalu czyli jakim wiórem można obrabiać?
5.Jakie są wymiary zewnętrzne?
Pozdrawiam.
darek_
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Sam posiadam taką machinkęsk_darek pisze:Dzięki za wskazówki odnośnie Nutoola poczytałem i muszę się przyznać że wzbudził moje zainteresowanie.Jeśli możesz odpowiedz mi na kilka pytań , z góry dziękuję !

Tak,posiadask_darek pisze:1.Czy posiada przekładnię olejową?

Taki uchwyt ma2.Czy średnica uchwytu tokarskiego to faktycznie 125 mm?

Obszerny wątek na ten temat znajduje się : https://www.cnc.info.pl/topics56/kupic- ... vt3426.htm
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...