Stąd ten temat, licze na wskazówki, linki stron gdzie mogę ewentualnie kupić sprzęt taniej itd. Może ktoś chce się podjąć pomocy z Warszawy w zamian za "pare groszy" ekhm tzn. jakąś określoną stawkę? Jestem otwarty na propozycje.Mariianek pisze:A ja myślę że koledzy z forum próbują Ci wytłumaczyć że wsparcie techniczne, szkolenie i "gwarancje" kupując u polskich pośredników to będziesz miał takie same jak byś kupił bezpośrednio z chin, a i na drugą maszynę byś zaoszczędziłZ rozmów które przeprowadziłem z użytkownikami chińskich maszyn, zrozumiałem że głównie sami sobie radzą problemami w maszynie. Bo serwis kosztuje lub trzeba czekać gdy jest zlecenie. Swoją drogą nie myśl że gdy kupisz u polskiego pośrednika to będzie miał wszystkie części zamienne od ręki, podejrzewam że z części zamiennych to głównie tuby maja
Niektore ceny są w linkach ale ogólnie ceny chyba są podobne, od 10tys za taki 30x40/40x40 do 20tyś za zestaw techsola 40x50 z całym osprzętem. Akurat w tych ramach cenowych mogę się poruszać, zatem kwestia wyboru wystarczającego sprzętu. Akurat potrzebuje dość dokładnie wycinać więc potrzebny mi czuły laser z możliwością "gęstego" kalibrowania, tak jak patrze to one i tak mają chyba w większości 0,01mm - to świat i ludzie dla mnierendejad pisze:Dorzuć do tego jakie mają być ceny to będzie można coś porównać.
Ale jeśli po 1000pln to bierz wszystkie
To już wiem, tylko pytanie którą firme wybrać, skoro znacie takie gdzie i do "chinola" można dostać wsparcie, to proszę dajcie namiar. A może znacie firmy z mazowieckiego, może z okolic Warszawy? To też ważne, bo inaczej pewnie wygląda dojazd do klienta w ramach gwarancji z Tarnowa do Warszawy a inaczej z Warszawy do... Warszawy.komar15 pisze:ja się nie zgadzam, jeśli trafisz na firmę, która podchodzi normalnie do klientów, a nie - gdzie, żeby doprosić się o cokolwiek w serwisie zostaniesz 3 razy przekierowany przez sekretarki- bierz chinola, ja wole postawic 2, 3 maszyny obok, zeby pracowaly i zaoszczedzic.