witam.
widać gość miał -
1 - pomysł - zarobić na złomie
2 - ciężko pracować - przy złomie to chyba norma .
3 - oszczędzać - jak coś ma iść na przetop to lepiej to sprzedać.
tak więc - warunki zostały spełnione.
nie mógłbym pracować na takim składzie - szybko by w domu miejsca zabrakło .
widać jestem śmieciarzem z charakteru.
pozdrawiam.
Odzysk, recykling, ciekawe pomysły.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 9
juzwa1 pisze:Biorąc po uwagę ceny nowych serw, serwopaków i innych części to odkup cześci z takiej firmy stanowi ułamek kosztów nowej części.
.. i właśnie o to chodzi np. młody człowiek ( których na tym forum nie brakuje ) rozpoczyna swoja przygodę i przyszłą prace w takim kierunku ma możliwość poeksperymentować niewielkim kosztem. Czy ktoś widzi w tym coś złego, poniżającego ?
Krezus który kupuje maszynę za kilka stówek czy więcej i chełpi się na wszystkie strony że ma firmę a innych poniża do śmieciarzy, nie zasługuje nawet na ...

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
pukury jak ja widze co idzie w przetop to aż żal się robi.
Kompletne łozyska liniowe idą na przetop. W liniach produkcyjnych nie masz chińczyków.
W środę poszły na przetop łożyska o śr. 25 mm. dł ok. 700mm z łożyskami i obudowami firmy SKF na przetop. 8 kpl.
Co to jest Krezus?
Większość tych Krezusów ma sprzęt w leasingu itp. i wielki szpan. Gdyby przyszło kupić za gotówkę to mina by im zbrzydła. I tak duża liczba maszyn, samochodów itp tych krezusów przed ich końcem spłaty jest wystawiona na licytację przez bank.
Znam takich z swojej branży i podwórka.
Ostatnio powiedział że swoją Panamerę rozwalił a z banku przyszła mi oferta na sprzedaż jego Panamery.
Kompletne łozyska liniowe idą na przetop. W liniach produkcyjnych nie masz chińczyków.
W środę poszły na przetop łożyska o śr. 25 mm. dł ok. 700mm z łożyskami i obudowami firmy SKF na przetop. 8 kpl.
Co to jest Krezus?

Większość tych Krezusów ma sprzęt w leasingu itp. i wielki szpan. Gdyby przyszło kupić za gotówkę to mina by im zbrzydła. I tak duża liczba maszyn, samochodów itp tych krezusów przed ich końcem spłaty jest wystawiona na licytację przez bank.
Ostatnio powiedział że swoją Panamerę rozwalił a z banku przyszła mi oferta na sprzedaż jego Panamery.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 9
Masz racje juzwa1, jaki sprzęt, narzędzia idzie w piec, wiem cos na ten temat.

- ..... a swoich pracowników traktują jak niewolnikówjuzwa1 pisze:Większość tych Krezusów ma sprzęt w leasingu itp. i wielki szpan. Gdyby przyszło kupić za gotówkę to mina by im zbrzydła. I tak duża liczba maszyn, samochodów itp tych krezusów przed ich końcem spłaty jest wystawiona na licytację przez bank.