Problem z wyrwaniem
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Problem z wyrwaniem
Witam. Mam do zrobienia rysunek wykonawczy części w załączniku (a propo, jak ona się nazywa?). Chciałam się poradzić, czy mam dobrą koncepcję, żeby zrobić na rzucie głównym półwidok-półprzekrój, natomiast na rzucie z góry jedynie wyrwanie, aby pokazać boczny otwór. Czy ta krawędź narysowana linią kreskową, będzie wtedy widoczna w tym wyrwaniu? Bo mam za zadanie pozbyć się krawędzi niewidocznych, poprzez dobranie odpowiedniego odwzorowania.
Re: Problem z wyrwaniem
Wystarczy przekrój w osi symetrii jako rzut boczny i wymiarowanie.djmucha007 pisze:mam za zadanie pozbyć się krawędzi niewidocznych, poprzez dobranie odpowiedniego odwzorowania.
-
Czyli potrzebne są aż trzy rzuty (boczny jako przekrój)?peritus pisze:Wystarczy przekrój w osi symetrii jako rzut boczny i wymiarowanie.djmucha007 pisze:mam za zadanie pozbyć się krawędzi niewidocznych, poprzez dobranie odpowiedniego odwzorowania.
-
Z niedokładnego przeanalizowania, wynikającego z nieco szwankującej wyobraźni, aczkolwiek pracuję nad tymperitus pisze: Z czego wynika to zdziwienie, że potrzebne są aż trzy rzuty...z niewiedzy czy braku wyobraźni?

-