Jaki luz na listwach suportu TUD 50
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
Nie wiem, ale nie spotkałem się z listwami między łożem a suportem chyba, że ktoś coś sobie wykombinował w ramach wniosku racjonalizatorskiego. I teraz widać co się dzieje gdy ktoś zada pytanie tak aby nie było wiadomo o co chodzi. Każdy pisze co mu przyniesie ślina na język, a i tak nie rozwiązuje to problemu...
Jeżeli to chodzi o te, bo może o tamte, tego, ten...
Swoją drogą jestem ciekawy w jakich okolicznościach może się oderwać suport od łoża, skoro siły skrawania akurat go dociskają a listwa pod rantem ułatwia jedynie celowe zablokowanie suportu podczas planowania.
IMPULS3 pisze:Te listwy tylko zabezpieczają suport przed jakims nie przwidzianym poderwaniem go do góry...Listwy trzymające suport na łożu.
Jeżeli to chodzi o te, bo może o tamte, tego, ten...
Swoją drogą jestem ciekawy w jakich okolicznościach może się oderwać suport od łoża, skoro siły skrawania akurat go dociskają a listwa pod rantem ułatwia jedynie celowe zablokowanie suportu podczas planowania.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Np. tam gdzie musisz robić na lewych obrotach ale częściej jak się wytacza jakiś otwór do tego długi i wiórek podejdzie pomiędzy wytaczak a materiał, wtedy czasem suport potrafi sobie podskoczyć.pioterek pisze:Swoją drogą jestem ciekawy w jakich okolicznościach może się oderwać suport od łoża,

Też, ale zwróć uwagę że to tylko jeden kawałek z 4 lub 5 szt. ma blokadę. Szczególnie od strony tokarza teoretycznie wtedy byłyby niepotrzebne.pioterek pisze: skoro siły skrawania akurat go dociskają a listwa pod rantem ułatwia jedynie celowe zablokowanie suportu podczas planowania.