Sterowanie hh360 szukam pomocy w przeszkoleniu
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 8
- Kontakt:
Sterowanie hh360 szukam pomocy w przeszkoleniu
Witam
kupiłem frezarkę cnc Kondia B500 ze sterowaniem hh360 ,
nie znam tego sterowania , i dlatego szukam osoby która by mnie przeszkoliła z obsługi tej maszyny , najlepiej jak by ktoś był z okolic Krakowa lub południa polski ,
jest również możliwe nagranie kilku filmów instruktażowych , myślę że to by mi tez wystarczyło , oczywiście za pomoc zapłacę tel 502 596 139
kupiłem frezarkę cnc Kondia B500 ze sterowaniem hh360 ,
nie znam tego sterowania , i dlatego szukam osoby która by mnie przeszkoliła z obsługi tej maszyny , najlepiej jak by ktoś był z okolic Krakowa lub południa polski ,
jest również możliwe nagranie kilku filmów instruktażowych , myślę że to by mi tez wystarczyło , oczywiście za pomoc zapłacę tel 502 596 139
Tagi:
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 8
- Kontakt:
Witam ponownie
z braku czasu nie było mnie tu przez kilka dni ,
miałem do czynienia z kilkoma typami sterowań
za HH nie przepadam ( jeszcze ) bo go nie znam
w każdym bądź razie metoda prób i błędów udało mi się z grubsza uruchomić sterowanie
tzn bazowanie maszyny , kod M3 M8 M19 działa , jazda kółkiem itp jest ok
ale zostały mi do rozwiązania na razie jeszcze 3 problemy które mnie męczą
1. pozycjonowanie wrzeciona M19 jest nie poprawne , wrzeciono jest źle ustawione
jak to zmienić poprawić , wrzeciono jest pozycjonowane za pomocą dodatkowego enkodera , enkoder można odkręcić i przekręcić nim nawet o 360 stopni , pozycjonowanie można ustawić przekręcając enkoder ręcznie ale ja bym chciał to rozwiązać programowo w parametrach , nauczył bym się czegoś nowego
2. maszyna ma język francuski jak go zmienić na angielski
3. co i gdzie trzeba wpisać żeby wywołać wymianę narzędzia
z braku czasu nie było mnie tu przez kilka dni ,
miałem do czynienia z kilkoma typami sterowań
za HH nie przepadam ( jeszcze ) bo go nie znam
w każdym bądź razie metoda prób i błędów udało mi się z grubsza uruchomić sterowanie
tzn bazowanie maszyny , kod M3 M8 M19 działa , jazda kółkiem itp jest ok
ale zostały mi do rozwiązania na razie jeszcze 3 problemy które mnie męczą
1. pozycjonowanie wrzeciona M19 jest nie poprawne , wrzeciono jest źle ustawione
jak to zmienić poprawić , wrzeciono jest pozycjonowane za pomocą dodatkowego enkodera , enkoder można odkręcić i przekręcić nim nawet o 360 stopni , pozycjonowanie można ustawić przekręcając enkoder ręcznie ale ja bym chciał to rozwiązać programowo w parametrach , nauczył bym się czegoś nowego

2. maszyna ma język francuski jak go zmienić na angielski
3. co i gdzie trzeba wpisać żeby wywołać wymianę narzędzia
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
https://www.cnc.info.pl/oprogramowanie- ... e-vf69.htm
w tym dziale znajdziesz wszelkie potrzebne informacje min o zmianie języka, oraz podstawy do tego oprogramowania.
Co do zmiany sprawdź M6 może zadziała.
w tym dziale znajdziesz wszelkie potrzebne informacje min o zmianie języka, oraz podstawy do tego oprogramowania.
Co do zmiany sprawdź M6 może zadziała.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 4
Wygląda,że jesteś w trybie sterowania ręcznego (wybierasz przyciskiem z symbolem ręki).
Naciśnij Tool call, wyskoczy S wpisz obroty np. 1000, wciśnij Enter potem Start. Następnie klawisz z napisem Stop (ale ten czarny z napisem pomiędzy Goto i No Enter) wbijasz 3 (czyli obroty w prawo), Enter i Start. Przydałoby się zdjęcie panelu, czasami są dodatkowe przyciski dodane przez producenta maszyny, takie skróty np. obroty w prawo, lewo itp.
Naciśnij Tool call, wyskoczy S wpisz obroty np. 1000, wciśnij Enter potem Start. Następnie klawisz z napisem Stop (ale ten czarny z napisem pomiędzy Goto i No Enter) wbijasz 3 (czyli obroty w prawo), Enter i Start. Przydałoby się zdjęcie panelu, czasami są dodatkowe przyciski dodane przez producenta maszyny, takie skróty np. obroty w prawo, lewo itp.