Sądziłem że łatwiej jest ze znalezieniem zleceń.
Tak jak sądziłem duże firmy opanowały rynek i trudno będzie się przebić żeby uszczuplić im klientów.
Jaki laser wybrać do 25 tys.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 4
Wychodzi na zero jak sprzęt nie ulegnie awarii. Pierwsza awaria i w przypadku jak sam nie jesteś w stanie sobie poradzić to niestety trzeba płacić za serwis. Pisałem w innym temacie o awarii jednej z maszyn i mimo tego, że sam ją naprawiłem to i tak ponad 3 tys zł poszło. Przeglądając ceny na allegro to gdybym chciał to samo wyciąć u siebie do niektórych towarów musiałbym jeszcze dopłacić,
Koszt materiału, prowizja allegro, podatek... pomijając energię elektryczną i utrzymanie pomieszczeń 

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
Nie dziw się. Normalne, że ci co są "z branży" będą płakać jak to ciężko o zlecenia.
Po co im kolejni konkurenci do jednego tortu.
A jednocześnie co chwilę słychać na forum o maszynach, które pracują po 12h na dobę.
Jest tak, że rynek już od dawna jest nasycony usługodawcami i wstrzelić się nie jest łatwo.
Wielu się poddaje. Ale jeśli masz pomysł na jakiś konkret (produkt, usługa) to na życie zarobisz.
Natomiast kupowanie maszyny i czekanie aż ktoś przyjdzie coś zlecić to samobójstwo.
Po co im kolejni konkurenci do jednego tortu.
A jednocześnie co chwilę słychać na forum o maszynach, które pracują po 12h na dobę.
Jest tak, że rynek już od dawna jest nasycony usługodawcami i wstrzelić się nie jest łatwo.
Wielu się poddaje. Ale jeśli masz pomysł na jakiś konkret (produkt, usługa) to na życie zarobisz.
Natomiast kupowanie maszyny i czekanie aż ktoś przyjdzie coś zlecić to samobójstwo.