Charmilles HD 30 CNC
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 1
Charmilles HD 30 CNC
Witam. Nabyłem ostatnio Wiertarkę elektroerozyjną CHARMILLES HD 30 CNC, i posiadam do niej tylko instrukcję niestety
po niemiecku. Jeżeli ktokolwiek posiada jakąkolwiek dokumentację proszę o info.

Tagi:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
hd30cnc
Witam
Elementy do prowadzenia i trzymania rurek można zobaczyc na http://www.elero.sk/stora..._dierovacky.pdf .Ja używam SU-001 set
na jednej maszynie a na drugiej komplet ACT001-004.Jeden i drugi ma swoje wady i
zalety.Rurki Cu i CuZn fi 0.5 1.0 1.5 .Zdarzały się 0.3 2.0 3.0 ale nie polecam.
W osprzęt zaopatruje się w GF , Grafco , Metalimpex .Programowanie ustawic głowicę
w punkkcie 0,0 wcisnąc EDIT wpisac współrzędne x , y next page współrzędne z i
technologię i save.Można zaprogramowac większą ilośc otworów nie zatwierdzając save
dopiero po ostatnim.Jednak nie polecam elektroda lubi się przyspawac a wtedy przestawi
materiał i cała zabawa na nowo.Postaram się podesłac instrukcję po polsku
ale dopiero na drugi tydzień.Pozdrawiam.
Elementy do prowadzenia i trzymania rurek można zobaczyc na http://www.elero.sk/stora..._dierovacky.pdf .Ja używam SU-001 set
na jednej maszynie a na drugiej komplet ACT001-004.Jeden i drugi ma swoje wady i
zalety.Rurki Cu i CuZn fi 0.5 1.0 1.5 .Zdarzały się 0.3 2.0 3.0 ale nie polecam.
W osprzęt zaopatruje się w GF , Grafco , Metalimpex .Programowanie ustawic głowicę
w punkkcie 0,0 wcisnąc EDIT wpisac współrzędne x , y next page współrzędne z i
technologię i save.Można zaprogramowac większą ilośc otworów nie zatwierdzając save
dopiero po ostatnim.Jednak nie polecam elektroda lubi się przyspawac a wtedy przestawi
materiał i cała zabawa na nowo.Postaram się podesłac instrukcję po polsku
ale dopiero na drugi tydzień.Pozdrawiam.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Witam Ceny części niestety kosmiczne.Dlatego szukam w różnych firmach rurki np.Grafco ,części Metalimpex lub GF .Zawsze zbieram oferty z różnych firm , różnice w cenach są spore.Od Elero bezpośrednio nie brałem.Instrukcję podeślę napewno ,ale narazie dopadla mnie grypa.Dzięki za ofertę też robię na druciarkach ale AGIE więc coś sobie radzę.Mam pytanko ile czasu zajmuje Ci przebicie otworu fi 1.5 w stali np.vanadis o h70 lub coś koło tego na HD30 elektroda CuZn.