Witam mogłbyś to naszkicowaćMariusz H. pisze: Pozatym odradzam robienia ciasnych nakrętek.
Dużo lepszym rozwiązaniem jest dynamiczne kasowanie luzu. tzn: wstawienie przekładki ze twardej sprężyny lub z klocka gumowego z wywierconym otworem a na zewnątrz jedna nakrętka stała i druga która by kasaowała luz.
Standardowe skoki śrub dostępnych w handlu
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
mozecei mnie oswiecic jaka srube kupic aby miec 2mm skoku silniki mam ok0,5Nm chcialbym aby miala wlasnie ten skok moze byc metryczna to co pisal rchoby 12x3 co to bylo zamierzm w koncu cos zbudowac narazie prowizorke niestety finanse mnie powaznie ograniczaja ale mysle caly czas nad konstrukcja stalowo aluminiowa
podajcie tez orientacyjne ceny moga byc stalowe lub z innego materialu ew jak by byly trapezowe za male pieniadze tez bym rozwazyl tak mozliwosc nie jestem ostatnio w temacie ale mam urwanie glowy w szkole sesja itp
podajcie tez orientacyjne ceny moga byc stalowe lub z innego materialu ew jak by byly trapezowe za male pieniadze tez bym rozwazyl tak mozliwosc nie jestem ostatnio w temacie ale mam urwanie glowy w szkole sesja itp
-
- Stały bywalec (min. 70)
Witam. Najlepiej na tzw. prowizorkę wykorzystać stary podnośnik samochodowy - śruba trapezowa ok 12 mm skok gwintu około 4 mm, długość około 43 cm przed zataczaniem końców. Jest od razu nakrętka tyle że niestety nie brązowa... Ale jest to warte uwagi na początek, ja jeden wydłubałem z garażu za free, 2 dokupiłem na złomie po 10 zeta sztuka ( trzeba jednak uważać, jeden z 3 trafił się z lekko wygiętą śrubą). Stoczenie śrub symboliczna kwota (znajomy tokarz). Jak już złożę do końca 2 osie to pokażę zdjęcia.
-
- Stały bywalec (min. 70)
Stary typ od poloneza, syrenki. Długi ze stopką, u góry korbka. NAwet chyba do maluchów były takie...
Coś podobnego do tego z Allegro :
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54937299
Coś podobnego do tego z Allegro :
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54937299