Ja pracuje na stanowisku specjalisty ds jakości, oprócz tego zajmuje się technologią, często również programuje bardziej skomplikowane detale (programowanie parametryczne etc, frezarki cnc - fanuc, acramatic, fnc), i do tego wszystkiego muszę rysować\projektować w programach CAD.
Pomimo że zarabiam niedużo pracuje w firmie rozwojowej gdzie mogę się dużo nauczyć, jeżdże w delegacje po Europie, Szef na siłę wysyła mnie na szkolenia.
Wiedząc że z moim doświadczeniem w programowaniu (znam w sumie fanuca, acramatic, sinumerik, hidden-hein, fnc) zarobiłbym koło 4-5 tyś, jednak pracuje za dużo mniej, w tej chwili z miesiąca na miesiąc pnę się w górę, pracowałem już raz w zakładzie który mieścił się w walącej się hali, bez perspektyw i miałem 4.000 zł na dzieńdobry, jednak atmosfera w pracy, brak możliwości rozwoju skłoniły mnie do wypowiedzenia
Dla mnie bardzo ważnym aspektem jest możliwość rozwoju, i dla paru stówek nie zastanawiałbym się nad tym, uwielbiam rozmowy\współpracę z dużymi klientami, delegacje, negocjacje, nie raz musiałem pełnić funkcję kierownika zakładu (w przypadku kiedy szefostwo wyjechało w celach służbowych) i naprawdę dawało mi to frajdę pomimo wielu stresów.