Chłopaki pomocy !

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC
Awatar użytkownika

Autor tematu
Rayford
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 2

Chłopaki pomocy !

Post napisał: Rayford » 17 sie 2007, 07:10

Po zainstalowaniu się aktualizacji Windows Istaller 3.1 (KB893803) rozdzielczość monitora jest na minimum 640X480 i jakość kolorów 4 bity czyli tylko mam plamy na monitorze, najgorsze jest to,że tej rozdzielczości nie mogę przestawić, próbowałem chyba wszystkiego łącznie z wywaleniem tej aktualizacji i nic nie pomogło, myślałem, że może to jakiś wirus i zrobiłem formata. Po formacie system od razu chciał zarejestrowania systemu i nie można było wejść do kompa nawet aby zainstalować internetu przez który bym zarejestrował system, rozdzielczość oczywiście nadal była do bani, więc pomyślałem że padła karta graficzna.

Z braku zajęcia a bez komputera nie można żyć więc jeszcze raz go sformatowałem i pomogło, wszystko wróciło do normy, wieczorem przyszła pierwsza aktualizacja zainstalowała mi sie przy wyłączeniu komputera, dzisiaj otwieram komputer i to samo z rozdzielczością :( załamka. wczorajsza aktualizacja przyszła jako pierwsza

Poczytałem trochę o tym widows installer i inni chcą mieć taką aktualizację a ja nie chcę.

Jak ją musze już mieć to jak ustawić tą rozdzielczość ? posiadam system Windows XP SP2

Awatar użytkownika

easy2002
Moderator
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Kontakt:

Post napisał: easy2002 » 17 sie 2007, 07:52

Witam
A zinstalować sterownik od karty graficznej jeszcze raz ??
Osobiście niemiałem takiego problemu z instalerem może to jakaś nie zgodność softu np. soft od grafy

[ Dodano: 2007-08-17, 08:58 ]
Tak mi teraz przyszło do głowy
a jakby tak wyłączyć aktualizację i do instalować "ręcznie " to co potrzebne wiekszość jest dostępna w necie
... z poważaniem ....pozdrawiam --- Doceń to że, poświęciłem Ci trochę czasu !!! wciśnij "pomógł" to nic nie kosztuje ;-) ---
Moja pierwsza i druga maszynka a trzecia w fazie testu http://www.cnc.info.pl/viewtopic.php?t=2281

tomek12
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 1

Post napisał: tomek12 » 17 sie 2007, 09:19

Witam.

Spróbuj po instalacji tego dodatku, zainstalować ponownie sterowniki do karty graficznej.

Awatar użytkownika

Autor tematu
Rayford
Posty w temacie: 2

Post napisał: Rayford » 17 sie 2007, 10:42

tomek12 pisze:Spróbuj po instalacji tego dodatku, zainstalować ponownie sterowniki do karty graficznej.
Pomogło :) wygląda na to, że aktualizacja w chwili instalowania sie odinstalowała sterownik karty graficznej i trzeba było porostu zainstalować ponownie, ale najważniejsze, że jest już po problemie

Macie chłopaki po punkciku

[ Dodano: 2007-08-21, 06:37 ]
Chłopaki niestety problem powrócił, otwieram kompa a tu znów plamy na monitorze i juz nie pomaga przeinstalowanie sterowników od grafy. Raz juz tak było wcześniej ale ponowne uruchomienie komputera pomogło a teraz nic nie pomaga. Przy karcie graficznej stoi żółty wykrzyknik

[ Dodano: 2008-01-11, 22:01 ]
W końcu zaniosłem komputer do naprawiaczy i okazało się, że padnięta jest karta sieciowa i wariowało zasillanie, po usunięciu jej wszystko jest ok aż do dziś. :)

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”