Witm proszę o doradzenie pomoc Tokarka Reworwerowa
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 6
piasty do motocykli mają max 350 mm ,przedmioty nie są długie max 300mm, ma być to sprzęt dokładny gdyż często dorabia się tuteje do skrzyń biegów, patrząc na ceny takich tokarek to około 15 tyś,a na obecną chwilę nie mam takiej kwoty do wydania na tokarkę która będzie używana sporadycznie, ewentualnie dorobienia jakiejś drobnicy w ilości 100-200 sztuk
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
no ok nie masz wolnych 15k ale też kupując maszynę nie nadającą się do takich prac swojej sytuacji nie zmienisz, czekaj na okazję, przeszukuj portale aukcyjne, strony z ogłoszeniami kilka razy dziennie, poszukasz, poczekasz to i znajdziesz. Nic na szybko.
I don't like principles, I prefer prejudices
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
Okazje na allegro trafiają się rzadko. Przeglądam z ciekawości oferty tokarek do 15000 około raz na 2 - 3 dni. Moje kryteria to maszyna sprawna, znajdująca się pod dachem i chociaż z podtrzymką stałą. Czasem widzę jakąś maszynę która może by się do czegoś nadawała ale sprzedawca wrzuca jedno zdjęcie połowy maszyny albo z jakiegoś kąta z którego nic nie widać, opisu nie daje więc od razu jadę dalej.
Raz widziałem koreankę huichon 5 z dokumentacją i osprzętem. Sprzedawca podawał ze maszyna została wykupiona z politechniki łódzkiej i było zdjęcie dokumentu który to potwierdzał. Cena ? 11000, aukcja była skończona tego samego dnia.
Tobie polecałbym jakiegoś TUM 25, mała zgrabna tokarka chociaż też wcale tania nie jest.
Raz widziałem koreankę huichon 5 z dokumentacją i osprzętem. Sprzedawca podawał ze maszyna została wykupiona z politechniki łódzkiej i było zdjęcie dokumentu który to potwierdzał. Cena ? 11000, aukcja była skończona tego samego dnia.
Tobie polecałbym jakiegoś TUM 25, mała zgrabna tokarka chociaż też wcale tania nie jest.