Kazik_Wichura pisze:Rendery ładne, ale pokaż jak składasz ją

Nie o rendery tu chodzi ale dziękuję bo są wynikiem mojego uporu i nauki tego programu.
Co mam składać skoro ciągle poprawiam konstrukcję, nie rozumiem? Nie ma czego składać skoro nie mam dopracowanego planu. Przy takiej konstrukcji i nakładzie kasy nie wyobrażam sobie eksperymentowania na "żywym ciele"
[ Dodano: 2015-11-11, 15:05 ]
To, że jest i działa to się cieszyć tylko, ale żeby maszyny były lepsze trzeba to optymalizować.
Idealną sytuacją jest max prędkość obrotowa silnik przy jednoczesnym zachowaniu max momentu i zsprzęgnięte ze śrubą 1:1, tak jak np w centrach obróbkowych czyli max posuw przy zachowaniu max momentu (w całym przedziale, no może prawie całym bo pod koniec opada) no po prostu ideał

, jeżeli tutaj mamy już ten moment ale charakterystyka krokowca jest drastycznie opadająca to po co jeszcze dodatkowo zwalniać układ? ktoś powie żeby uzyskać większą siłę przy wyższych obrotach tak tylko co z tego jak na przekładni tracimy prędkość obrotową (głupiego robota).... a po co uzyskiwać większą siłę skoro ona jest już i tak duża? w tym konkretynm przypadku dużym plusem jest to, że silnik nie wystaje poza ramę i to chyba jedyny plus...
Faktycznie, racja! To, że wystaje poza ramę, dla mnie nie ma większego znaczenia. Chyba, że ma to jakiś wpływ na obciążenia, choć nie sądzę.
Zatem, powstało coś takiego. Jesli macie jeszcze jakieś uwagi, to proszę o wsparcie.
.