Regeneracja tuby SYNRAD
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 4
Regeneracja tuby SYNRAD
Witam
Udało mi się zdobyć ploter LaserPro firmy GCC model l-50. Na pierwszy rzut oka wydaje się, że zniszczona jest cała optyka (lustra i soczewka). Poprzedni właściciel mówił, że ostatnio jak ciął preszpan to musiał na kilka razy. Zastanawiam się, czy decydujący wpływ może mieć sama optyka, czy zużyta już tuba. I w związku z tym pytanie jaki jest koszt regeneracji takiej tuby, chodzi o Synrada 75W max.
Udało mi się zdobyć ploter LaserPro firmy GCC model l-50. Na pierwszy rzut oka wydaje się, że zniszczona jest cała optyka (lustra i soczewka). Poprzedni właściciel mówił, że ostatnio jak ciął preszpan to musiał na kilka razy. Zastanawiam się, czy decydujący wpływ może mieć sama optyka, czy zużyta już tuba. I w związku z tym pytanie jaki jest koszt regeneracji takiej tuby, chodzi o Synrada 75W max.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
-
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 4
Jest tak jak piszesz
tuba ma oznaczenie J48-2S-7251, co w dokumentacji wskazuje na 25W. Niestety nie znałem tych sztuczek wcześniej, więc po odczytaniu tabliczki ze wskazaniem 75W max, sądziłem, że to właśnie jest maksymalna moc tej tuby. Ale skoro to mamy wyjaśnione to pozostaje jeszcze kwestia regeneracji tego ustrojstwa i czy wymiana optyki radykalnie coś zmieni.

-
To zależy w jakim stanie jest optyka.
Regeneracja? Niemcy, Stany, Chiny...
Jeśli ci ktoś obieca to zrobić w Polsce to znaczy że kłamie i też gdzieś wyśle.
Nawet Niemcy nie mają możliwości regeneracji ale oni mogą po prostu wymienić tubę.
By the way, tuba to jest w środku lasera, taki aluminiowy rezonator a to o czym piszesz to laser czyli źródło promieniowania.
Regeneracja? Niemcy, Stany, Chiny...
Jeśli ci ktoś obieca to zrobić w Polsce to znaczy że kłamie i też gdzieś wyśle.
Nawet Niemcy nie mają możliwości regeneracji ale oni mogą po prostu wymienić tubę.
By the way, tuba to jest w środku lasera, taki aluminiowy rezonator a to o czym piszesz to laser czyli źródło promieniowania.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Re: Regeneracja tuby SYNRAD
Jaka średnica?
"Kiedy niesprawiedliwość staje się prawem, opór staje się obowiązkiem".
Thomas Jefferson.
Thomas Jefferson.