Mycie maszyny ze starego oleju i smaru
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
Aha, z chemii na mocniejsze brudy - Voigt Tłusty Brud. Ten sam detergent co w marketowych sprayach dla niedzielnych mechaniorów, ale w jakimś sensownym stężeniu.
Ewentualnie można się pokusić o któryś z roztworów "Powerkleen" czy "Novatio" Novola, ale ceny ich zabijają a skuteczność niewiele większa niż gazolina
Ewentualnie można się pokusić o któryś z roztworów "Powerkleen" czy "Novatio" Novola, ale ceny ich zabijają a skuteczność niewiele większa niż gazolina
Tagi:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Obojętnie czym nie umyjesz to jeśli będzie gołe i nie zabezpieczysz to potem będzie rdza...clipper7 pisze:OK, a co z rdzą ? Parą, detergentem itp. można czyścić zdemontowane elementy ale nie użyłbym tego do mycia całej maszyny.
Akurat ja myłem całą maszynę ze zdemontowaną elektryką...
Czyli po myciu prowadnice ślizgowe i śruby kulowe zostały przesmarowane na nowo , a cały korpus odmalowany
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Dlatego para itp. świetnie nadają się do czyszczenia elementów, które możemy potem dokładnie osuszyć i pokryć zabezpieczeniem. W przypadku całych maszyn nie mamy dostępu do wszystkich zakamarków i dlatego jestem sceptyczny. Muszę jednak przyznać, że gorąca myjka ciśnieniowa i para czynią cuda.251mz pisze:Obojętnie czym nie umyjesz to jeśli będzie gołe i nie zabezpieczysz to potem będzie rdza...
Jeżeli pomogłem - nie zapomnij kliknąć POMÓGŁ