kupić , nie kupić
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 5
znalazlem na allegro cos podobnego do nutola ale wydaje mi sie ze lepiej wykonana. cena troche wyzsza ale nie wiem czy sie dostanie jeszcze nutola gdzies z magazynu bo chyba zostaly tylko te z wystawy. http://www.allegro.pl/item216831272_pro ... etalu.html
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 26
- Kontakt:
Dlaczego myślisz że jest lepiej wykonany ? skoro niebieski NUTOOL MC550W na zdjęciu też prezentuję się nie czego sobie ale tak jak piszemy w tym temacie w przedziale 3000 zł nic lepszego nie kupimy mowa oczywiście o nowej maszynie 

Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 5
jak juz pisalem "wydaje mi sie" a to dlatego ze ta firma ma duzo wiecej obrabiarek wiec teoretycznie moze miec lepsze obrabiarki do zrobienia tych tokareczek. a nutool ma chyba tylka ta tokarke do metalu wiec nie oplacalo by sie kupowac super obrabiarek do zrobienia jednego typu tokarki. ale to tylko moje przypuszczenia w rzeczywistosci moze byc calkiem inaczej. pozdrawiam
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 3
Można dostać nutool'a z magazynu pisałem do nich czy je jeszcze produkują i dostałem maila o treści "Tokarka MC550E dostępna jest w sklepach Leroy Merlin na terenie całej Polski, a jeśli sklep jej nie posiada to może zamówić ją na życzenie klienta"
Swoją drogą to ciekawe jak wygląda starcie pomiędzy nutool'em a tą tokarką z allegro do której linka podał mrozanski, ma może ją ktoś ???
Swoją drogą to ciekawe jak wygląda starcie pomiędzy nutool'em a tą tokarką z allegro do której linka podał mrozanski, ma może ją ktoś ???
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 12
Ten temat już walkowaliśmy
Te tokarki to chińszczyzna ale ....
No własnie --Proma / Nutol i jeszcze parę innych firm ma je w ofercie
różnią sie szczegółami , nieraz wyposażeniem no i zawsze ceną
hajkorzystniej wypada Nutol z tym że jest to "goła" maszynka
bez stołu i fartucha tylnego na wióry
jeśli >inna< firma oferuje ze stołem i fartuchem to cena bedzie wyższa
Do zastosowań nie produkcyjnych jest to dobra maszynka chociaż ma swoje minusy
Te tokarki to chińszczyzna ale ....
No własnie --Proma / Nutol i jeszcze parę innych firm ma je w ofercie
różnią sie szczegółami , nieraz wyposażeniem no i zawsze ceną
hajkorzystniej wypada Nutol z tym że jest to "goła" maszynka
bez stołu i fartucha tylnego na wióry
jeśli >inna< firma oferuje ze stołem i fartuchem to cena bedzie wyższa
Do zastosowań nie produkcyjnych jest to dobra maszynka chociaż ma swoje minusy

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 12
Nutool MC550 to w rzeczywistości tokarka BV20. Występuje pod różnymi nazwami u różnych sprzedawców, oferowana jest z różnym wyposażeniem itp. Ale "body" jest zawsze takie same. Zwracałem się do Holtzmana parę razy mailowo o przysłanie danych tej tokarki, zawsze bez odpowiedzi.
Jeżeli pomogłem - nie zapomnij kliknąć POMÓGŁ