Frezarka cnc do produkcji seryjnej
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 3
Frezarka cnc do produkcji seryjnej
Szukam frezarki 3 osiowej do produkcji seryjnej 100szt-200szt elementów. Obróbka tylko aluminium. Maksymalne wymiary elementu 350x160x70, które chciałbym frezować. Dokładność 0,1mm. Obszar roboczy około 370x250x200, potrzebuje taki obszar ponieważ element będzie trzeba przebazować i obrobić krawędź. Kwota ,którą chce przeznaczyć 15tyś zł-20tyś zł na początek dysponuje tylko taką kwotą na ten moment chcę spróbować z tym tematem, myślę, że w przyszłości uda się coś kupić za większe pieniądze. Proszę o propozycje.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Też się przymierzam, żeby taką do firmy kupićsq9gin pisze:witam, zerknij na allegro - ostatnio też mnie tam koledzy skierowali.
http://allegro.pl/frezarka-grawerka-plo ... 23261.html

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 8
- Kontakt:
chodzi o mozliwośc popełnienia błędu - krokowiec to krokowiec a im cieplejszy tym bardziej narażony na zgubienie kroku - czyli im dłuzej wykonuje pracę ciagłą, tym wieksze prawdopodobienstwo ze zacznie oszukiwać, ewentualnie tez przy duzej dynamice pracy, popełniłem w koncu troche tych maszynek na korkowcach to cos tam wiem i niekoniecznie jest to wina ukłądu sterowania, predkosci taktowania i wartosci pradu, krokowce zwyczajnie tak mają, owszem są niezawodne trwałe itd, ale po popełnieniu błedu jadą dalej hehe - ostatnio mi tak wlasnie maszynka obrabiała plastik ze troche roboty poszło sie walić - te upały były, a obnizenie wartosci prądu na sterach nie na wiele się zdało, zaś jesli chodzi o zapas momentu ... 28x3x6 = 504Nm, więc jesli nawet po obnizeniu prądu została połowa Nm to i tak bylo ich 252Nm a prędkośc 2m/min przy obróbce jest znikoma, więc zawalił krokowiec a nie układ sterujący.
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
licz dokładniejbartuss1 pisze:jesli chodzi o zapas momentu ... 28x3x6 = 504Nm,... więc zawalił .....
28x3x6xη = 504Nmxη
Entuzjastycznie podchodząc η=30%
Dodaj opory stałe typu że łeb śruby o coś zaczepia przy każdym obrocie
Czego się spodziewać? 2Nm pulasacyjnie skaczące do 20Nm? Lub odwrotnie.
Acha, jeszcze prądu uszczupliłeś...
Pasjonat