Frezarka do wydajnej obróbki aluminium - 1000x800x220
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 102
- Kontakt:
Co HSK? To klocki od osi obrotowej "tokarki".bartuss1 pisze:HSK 63 ?
https://www.instagram.com/cncworkshop.pl/
Obróbka CNC - frezowanie & toczenie
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 17
Na gumowej maszynie niestety zapomnij o takiej robocie. Co do frezów to garnat, wnt, guehring, holex. Z przeznaczeniem do alu. Dolfamex też daje rade
Jeśli chodzi o mgłę olejową - proponuję Ci rozwiązanie w postaci pompy perystaltycznej o wydajności rzedu 5cm3/min. Powietrze plus wyjście z pomy połącz trójnikiem (np pneumatycznym) i wyprowadź cienkim przewodem (rzedu fi2 w środu) do dyszy podającej mgłę. Rozwiązanie to jest przetestowane, działa stabilnie i skutecznie.
Jeśli chodzi o mgłę olejową - proponuję Ci rozwiązanie w postaci pompy perystaltycznej o wydajności rzedu 5cm3/min. Powietrze plus wyjście z pomy połącz trójnikiem (np pneumatycznym) i wyprowadź cienkim przewodem (rzedu fi2 w środu) do dyszy podającej mgłę. Rozwiązanie to jest przetestowane, działa stabilnie i skutecznie.
-
- Kontakt:
Zobacz z tyłu, są daty i godzinykamar pisze: ale bez daty i godziny

1 i 2 piórowe. Aluminium doskonale obrabia się frezami DOLFA1 a przy średnicach 8 w górę można naprawdę sporo i szybko zbierać.bykol132 pisze:jakich frezów używanie do osiągnięcia takich fajnych parametrów?
gaspar nie spoczywa na laurach, nie ma czasu i głowy do tego, za to ciężko harujeIMPULS3 pisze: abyś nie spoczywał na laurach to ku motywacji taki filmik

Tak poza tym to stal mnie nie kręci, wolałbym kamyk obrobić...

-
- Kontakt:
Zostało nam trochę wejściówek na targi. Jeśli ktoś z Was wybiera się na 100% na te targi to niech odezwie się na cnc małpa onred pl, podeślemy zaproszenia.
Kamar, co do Twojego pytania to myślę że wszystko co miałem do przekazania Forumowiczom to już zrobiłem, na targi zapraszam do obejrzenia na żywo jak te maszyny pracują.
Co do ewentualnego after party to wyjdzie w praniu, wielkiego zainteresowania spotkaniem nie ma, ale od nas będzie trzech więc w najgorszym przypadku sami dopełnimy obowiązku
Kamar, co do Twojego pytania to myślę że wszystko co miałem do przekazania Forumowiczom to już zrobiłem, na targi zapraszam do obejrzenia na żywo jak te maszyny pracują.
Co do ewentualnego after party to wyjdzie w praniu, wielkiego zainteresowania spotkaniem nie ma, ale od nas będzie trzech więc w najgorszym przypadku sami dopełnimy obowiązku