Polisa OC
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Przede wszystkim ciesz się, że nie przytrafiło się w tym czasie. Dopiero miałbyś koszty, być może do końca życia. Z resztą taka sama sytuacja jest, gdy się ma oc ale nie ma się ważnego przeglądu. ubezpieczenie działa tylko z ważnym przeglądem.
Przede wszystkim - ubezpieczyć się czym prędzej, wcześniej nie jeździć pod żadnym pozorem. Agent ubezpieczeniowy podpowie co zrobić.
Przede wszystkim - ubezpieczyć się czym prędzej, wcześniej nie jeździć pod żadnym pozorem. Agent ubezpieczeniowy podpowie co zrobić.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
no to jest już klasyczna BZDURAmc2kwacz pisze:. Z resztą taka sama sytuacja jest, gdy się ma oc ale nie ma się ważnego przeglądu. ubezpieczenie działa tylko z ważnym przeglądem.
przegląd , czy nawet jego brak NIE MA ZNACZENIA NAWET JESLI SPOSODUJESZ WYPADEK
NIE MA TO ABSOLUTNIE ZADNEGO WPŁYWU NA WYPŁATĘ ODSZKODOWANIA .
Mogę poszukac w googlu ale to może kazdy zanim napisze BZDURY
ja wiem to z autopsji czyli doświadczenia : wjechał mi koles w dupsko , nie miałem ważnego przeglądu , co ciekawe : dostałem z ubezpieczenia wiecej niz gdybym chciał sprzedac samochód niewalony -:)
ale specjalnie dla leniuchów i to rozpuszczajacych bzdety :
http://forumprawne.org/ubezpieczenia-po ... padku.html
no chyba że brak przeglądu i stan pojazdu miał wpływ na wypadek
-
- Lider FORUM (min. 2000)
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
To raczej nie zwyczaj a takie prawo .skrzat pisze:Zazwyczaj jest tak, że jeżeli nie wypowiesz to automatycznie przedłużają na następny rok.
Więc koleś nie tyle że nie ubezpieczył a jedynie nie opłacił .
Teraz czeka cierpliwie aż komornik zajmie traktor .........sąsiadowi
-:)
Tyle że trochę dziwne że nie wysłali z automatu polisy i druku zapłaty
Mnie na kilka miesięcy wcześniej codziennie albo dzwonią albo mailuja żebym tylko nie zapomniał .
Oczywiście w przypadki kontroli na drodze to fundusz ( gwarantowanych wypłat ) pewny i holowanie płatne zapewnione.
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
A mnie dziwi fakt , że właściciel pojazdu o tym ubezpieczeniu zapomniał.Grawer.Gift pisze:...
Tyle że trochę dziwne że nie wysłali z automatu polisy i druku zapłaty
Mnie na kilka miesięcy wcześniej codziennie albo dzwonią albo mailuja żebym tylko nie zapomniał . ...
.... owszem , tydzień dwa poślizgu można wybaczyć , ale 8 miesięcy to lekka przesada.

Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki